Mergi la conţinutul principal

Fenomenul migrației la Brăila: ITM a aplicat amenzi de peste 70.000 de lei

• în perioada 9 februarie - 10 martie a. c., inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au efectuat 64 de controale și au aplicat 40 de sancțiuni în cadrul campaniei naționale privind stoparea fenomenului migrației • la verificări au participat lucrători ai Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila

 

Campanie națională pentru consolidarea controlului legalității șederii pe teritoriul României a cetățenilor din statele terțe și încadrării acestora pe piața muncii din România.

„În perioada 9 februarie -10 martie 2023, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au desfășurat ,,Campania Națională privind verificarea modului în care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României” - parte integrantă din Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2023, motivată de faptul că fenomenul migrației cetățenilor străini non UE în România a luat amploare”, a precizat inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire.

Obiectivele urmărite de inspectorii de muncă au fost: verificarea respectării prevederilor legale privind încheierea, executarea, modificarea, suspendarea și încetarea contractului individual de muncă, respectiv, în cazul agentului de muncă temporară, a contractului de muncă temporară, cu privire la cetățenii străini non UE; verificarea respectării prevederilor legale privind punerea la dispoziție și utilizarea salariaților temporari proveniți din state non UE.

Potrivit sursei citate, în perioada de referință, numai la Brăila, au fost efectuate 64 de controale și aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.300 lei, pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă.

Din totalul sancțiunilor aplicate, pentru muncă nedeclarată („la negru”) au fost sancționati doi angajatori din domeniile construcții și creșterea animalelor, fiind identificate două persoane fără contract individual de muncă încheiat anterior începerii activității, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 de lei.

În situațiile în care au identificat indicii privind săvârșirea unor fapte contravenționale a căror constatare este de domeniul de competență al IGI, inspectorii de muncă au fost însoțiți și au efectuat verificări împreună cu lucrători ai Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro