Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Federatia portugheza va redeschide dosarul Assis

Comisia de Disciplina a Federatiei Portugheze de Fotbal (FPF) va redeschide dosarul mijlocasului echipei Benfica Lisabona, Nuno Assis, depistat pozitiv cu un steroid anabolizant anul trecut si in cazul caruia hotarise sa nu continue cercetarile, informeaza AFP.
Secretarul de Stat pe probleme de sport, Laurentino Dias, a decis omologarea unui aviz al procurorului general, in care se mentiona ca FPF a incalcat legea hotarind, in luna iulie, ca acest caz al fotbalistului sa nu aiba urmari.
Comisia de Disciplina va trebui astfel sa redeschida dosarul Assis.
Nuno Assis, in virsta de 29 de ani, a fost depistat pozitiv cu norandrosteron la 3 decembrie 2005, dupa un meci cistigat de Benfica Lisabona, cu scorul de 1-0, in fata formatiei Maritimo Funchal. Jucatorul, care a negat ca ar fi folosit aceasta substanta interzisa, a fost suspendat atunci provizoriu. "Decizia comisiei FPF incalca in mod flagrant normele si regulamentele nationale si internationale in domeniul luptei antidoping", a declarat Dias, in luna iulie.
Responsabilul portughez a depus apoi plingere la Agentia Mondiala Antidoping (AMA). In urma acestei plingeri, jucatorul a fost audiat, miercuri, de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. El risca sa fie suspendat doi ani, perioada din care ar putea fi scazute cele cinci luni de suspendare ispasite deja de fotbalist.
"Suntem increzatori in privinta unui verdict favorabil", a declarat avocatul lui Assis, Jose Maria Rebelo de Andrade e Sousa, care a precizat ca TAS isi va anunta decizia in trei sau patru saptamini.
Benfica Lisabona este adversara echipei Dinamo in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA. Meciul tur dintre Benfica si Dinamo este programat la 14 februarie 2007, la ora 22.00, la Lisabona, returul urmind sa aiba loc in 22 februarie, la Bucuresti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii