Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fast-food cu mincare expirata

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila a controlat, in perioada 3 - 11 martie, opt unitati fast-food, iar la cinci dintre ele a gasit abateri de la legislatia in vigoare. De exemplu, la SC "Subsan" SRL Braila s-au depistat 20 kg pulpe si 3 kg piept de pui, in valoare totala de 150 lei, pentru care nu se respecta temperatura de depozitare prescrisa de producator. La aceeasi firma, inspectorii au gasit sapte sandwich-uri tinute in galantar, desi aveau termenul de valabilitate depasit. Materiile prime au fost oprite temporar de la comercializare, iar sandwich-urile au fost confiscate si distruse.
La SC "Prod Vio Silva" SRL s-au gasit 50 litri de bauturi - suc si bere - expirate, ce au fost distruse in timpul controlului. Alt fast-food, "Nicol Beauty Center", comercializa 5 l de bautura "Lavazza" la care nu era afisat pretul pe unitatea de masura, in timp ce la "Iorgden" SRL, 6 kg de sandwich-uri diferite nu aveau afisat pretul pe portie. SC "Aventin Trade" nu avea afisate toate preturile pe lista de meniu, desi produsele aveau prevazuta compozitia si cantitatea pe portie.
In urma controalelor s-au aplicat trei avertismente si doua sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.000 lei. -
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii