Skip to main content

Farmacie amendata fiindca si-a pus vitrine din termopan

Pentru ca a schimbat timplaria vitrinei fara a solicita avizele necesare, farmacia "Hepites", cu sediul pe Str. Mihai Eminescu, colt cu "Golesti", risca amenzi de zeci de mii de lei noi, din partea Primariei si Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National Cultural. "Farmacia respectiva are sediul intr-o cladire de patrimoniu asupra careia nu se poate face nici cea mai mica interventie fara autorizatie. Noi am observat, la sfirsitul saptaminii trecute, ce se intimpla acolo si am dat dispozitie de incetare a lucrarilor, pina la clarificarea problemei avizelor. Lucrarile au continuat, insa, administratorii farmaciei sfidind, practic, doua institutii ale statului: Primaria si Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National", ne-a declarat viceprimarul Lucian Tilea, precizind ca aceasta sfidare nu va ramine nesanctionata, putind intra chiar in sfera penalului. Elena Prundea, directorul Directiei de Indrumare si Control din cadrul Primariei Braila a precizat ca, in cazul efectuarii unor lucrari neavizate asupra cladirilor de patrimoniu, amenzile contraventionale se incadreaza intre 1.000 si 100.000 lei (1 miliard de lei vechi). "In cazul de fata, probabil ca sanctiunea se va situa in jurul valorii de 10.000 lei", ne-a spus directorul Prundea. Potrivit acesteia, conducerea lantului de farmacii "Hepites", cu sediul la Galati, a inceput abia de ieri, dupa finalizarea lucrarilor, demersurile necesare pentru obtinerea certificatului de urbanism.
Mircea Florea, directorul societatii "Hepites" ne-a declarat ca decizia de schimbare a timplariei vitrinei unitatii de pe Str. Mihai Eminescu din Braila a venit in contextul in care farmacia respectiva avea nevoie urgenta de ingienizare si modernizare. "Spatiul devenise impropriu functionarii unei farmacii, din cauza igrasiei si a paretilor afumati de soba cu lemne la care se facea focul iarna. Modernizarea a inceput cu instalarea unei centrale termice si s-a ajuns si la montarea geamurilor termopan, ca sa nu se mai faca igrasie. Nu s-au solicitat autorizatii pentru ca nu a existat intentia de a se interveni asupra aspectului cladirii. In ce priveste dispozitia de incetare a lucrarilor, aceasta a fost data cind deja treaba era aproape gata. In momentul de fata, se fac toate demersurile necesare pentru obtinerea avizelor si oricine poate vedea ca lucrarile facute acolo nu dauneaza cu nimic imobilului", ne-a declarat directorul Florea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu