Mergi la conţinutul principal

Fără Iubire, nu există nicio mântuire

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

Nicio formă de atac nu te duce la Cer. Dar te depărtează cu încă o treaptă.

De fiecare dată când ataci, critici sau condamni pe fratele tău, așa simți, că te afli în pace, în drumul tău spre Cer?

Are sens să spui că ataci și condamni, cu dreptate, dar te afli pe deplin în Iubire? Dreptatea este o formă a Iubirii; așa o justifici?

Singură Iubirea duce la mântuire și nu există nicio mântuire în afara Iubirii.

Mântuirea nu este un substitut al Iubirii. Oricât ai vrea să capeți mântuirea pe diferite căi, dar nu ale iubirii, toate sunt dovezi ale demenței și credinței în forme fără conținut.

Dreptatea nu este Iubire, dar Iubirea este singura dreptate.

Nici învinovățirea, nici pedeapsa dată cu „dreptate”, nici îndreptarea celuilalt după „calea” ta sau a altuia, nicio critică, niciun reproș și nicio formă de atac, subtile sau nu, pe care le aduci în jur, nu duc la mântuire.

Fără Iubire, nu există nicio mântuire și nicio „rețetă” ca substitut: acesta este adevărul pe care îl evită mulți „drepți”, îngustându-și la imposibil calea spre Cer, ori alunecând pe trepte mai departe de El. Iubirea este singura poartă care duce spre Cer. Iar dreptatea este calea lată care te alungă în afară

Calea spre Cer trece prin mijlocul fraților tăi. Nu crede în iluzii. Judecă-i, cu dreptate, folosind iluzia, renunțând la Iubire, și atunci nevinovăția lor dispare, deodată cu mântuirea lor și a ta.

Mântuirea ta stă în nevinovăția lor pe care o vezi în ei, prin Iubirea care lucrează deplin în ei ca și în tine.

 

”Nu judecați, ca să nu fiți judecați.

Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura...

Ci toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea și voi faceți lor, că aceasta este Legea și proorocii.

Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află.

Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, VII, 1-2, 12-14)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro