Mergi la conţinutul principal

„Mărțișor cu parfum de epocă”, expoziție la Muzeul Brăilei „Carol I”

* aceasta va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii martie * la realizarea expoziției au participat: Viorel Stoian, șef secție Istorie Modernă și Contemporană, Viorica Preda, muzeograf, Cătălina Mârza, muzeograf și Daniela Puia, conservator

 

 

 

Secția Istorie Modernă și Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I” le-a pregătit brăilencelor o binemeritată surpriză, dedicată, deopotrivă, primăverii.

Este vorba de Expoziția „Mărțișor cu parfum de epocă”, ce va fi deschisă publicului brăilean în perioada 1-31 martie, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I”, din Piața Traian nr. 3 (Centrul Istoric al Brăilei). La realizarea ineditei expoziții au participat: Viorel Stoian, șef Secție Istorie Modernă și Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I”, Viorica Preda, muzeograf, Cătălina Mârza, muzeograf și Daniela Puia, conservator.

„Printre altele, brăilenii pot admira un mărțișor de la 1901, poșete din perioada interbelică (din argint și alte materiale de calitate), tradiționalele mărțișoare din perioada comunistă (cele florale, care se dădeau tovarășelor profesoare), mesaje scrise de elevi tovarășelor, felicitări din perioada interbelică, dar și postbelică”, ne-a precizat muzeograful Viorica Preda.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro