Mergi la conţinutul principal

Expozitie de pictura la Galeriile de Arta

Vineri, la Galeriile de Arta, a avut loc o expozitie de pictura in cadrul careia au fost prezentate aproximativ 70 lucrari realizate de membrii marcanti ai Uniunii Artistilor Plastici - filiala Braila. Dupa cum ne-a declarat artistul plastic Hugo Maracineanu, initial s-a pornit de la ideea realizarii unor schite, a unor lucrari de dimensiuni mici care sa vina in intimpinarea publicului brailean care ar vrea sa cumpere, dar pina la urma s-a trecut la realizarea unor lucrari foarte serioase.
"Este important ca fiecare dintre artistii plastici braileni isi mentin stilul, de fiecare data cind ajungi in fata unei lucrari stii exact ca ii apartine lui Vasile Gaita, Radu Ionel, Gheorghe Mosorescu, Hugo sau Walter Maracineanu. Ni s-au intors niste lucrari si de la Moldova de dincolo de Prut, unde au expus 8 artisti plastici braileni. Mai ciudata este starea publicului brailean care nu prea vine la expozitii. Imi aduc aminte de blestemul lui Panait Istrati care spunea “Braila - oras de negustori nenorociti”. Daca el spunea asta la 1930 cind orasul avea 40 - 50 de mii de locuitori, cu atit mai ciudat mi se pare ca la o Braila de aproape 300 de mii de oameni, unii nu catadicsesc macar sa aiba pretentia de cosmopolit, sa vina in sala, sa asculte pareri avizate. Valoarea lucrarilor noastre este recunoscuta pe plan national, dar cind vine vorba sa ducem tratative pentru vinzarea unui tablou, oamenii spun ca preturile sint mari, isi pot cumpara cizme de 5 milioane de lei, dar 3 milioane pentru un tablou li se pare mult", a precizat Hugo Maracineanu.
Lucrarile vor ramine expuse la Galeriile de Arta pina pe data de 2 decembrie, cind se va deschide o alta expozitie dedicata Zilelor Orasului, de pe 6 decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu