Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Expeditii lingvistice: relevarea aspectelor culturale prin explorare tematica"

Peste citeva zile, o echipa a Colegiului National "Nicolae Balcescu" va realiza o vizita de proiect la Erfurt, Germania. Proiectul, "Expeditii lingvistice: relevarea aspectelor culturale prin explorare tematica", este coordonat de profesoarele Aurelia Serban si Carmen Parlog. Scoala coordonatoare este Colegiul "Balcescu", iar scoala partenera este "Euro-Schulen" din Erfurt.
La Erfurt, vor pleca, pe 19 martie, pentru doua saptamini elevii: Vladut Nechifor, Cristina SImpetru, Diana Cristea, Miruna Meirosu, Corina Anghelescu, Madalina Samoila, Daniela Gheoca, Adina Tenie, Andreea Carac, Flavia Flintasu, Tiberiu Anghel, Alexandru Berca, Ruxandra Voicu, Roxana Moldoveanu, Carmen Constantin, Roxana Siclovan. Ei au fost selectati din rindul elevilor din clasele a X-a, a XI-a si a XII-a care s-au implicat in activitati. "Selectionarea elevilor pentru mobilitatea In Germania s-a realizat pe baza unor criterii cunoscute si afisate In scoala Inca de la Inceputul derularii proiectului, care au vizat rezultatele documentarilor tematice si calitatea protofoliului elaborat, cei 16 selectionati remarcindu-se prin calitatea deosebita a portofoliilor realizate, precum si prin modul In care au raspuns la toate solicitarile coordonatorului de proiect. Valoarea unica a proiectului consta In dezvoltarea unor idei democratice In procesul de educatie, punerea In valoare a calitatilor profesionale si etice ale celor implicati si obtinerea unor rezultate cit mai bune In cadrul muncii In echipa. Acest proiect va permite integrarea propriilor noastre identitati Intr-un context general, contribuind la dezvoltarea unor tineri europeni toleranti si respectuosi" a precizat profesoara Carmen Parlog.
Derularea proiectului a inceput in luna septembrie, iar activitatile urmaresc invatarea unei limbi straine mai putin cunoscute in Europa, limba romana, stimularea invatarii limbii germane in Romania si cunoasterea reciproca a participantilor. Elevii au realizat o prima revista trilingva (romana - germana - engleza) cu vocabular tematic despre sarbatorile si traditiile de Craciun din cele doua tari, in luna ianuarie, a fost editata cea de-a doua revista tematica despre istoria Brailei si a Colegiului National "Nicolae Balcescu", iar la sfirsitul lunii martie va fi realizata cea de-a treia revista tematica trilingva, pe teme de literatura, teatru si pictura, iar grupul de elevi selectionati sa participe la mobilitatea In Germania, va efectua vizita la scoala partenera. In luna aprilie se va prezenta expozitia fotografica "German revelation", dupa revenirea din Erfurt a elevilor si va Incepe lucrul la albumul foto al cartii, unul dintre produsele cele mai importante ale proiectului. In luna mai va avea loc vizita elevilor germani la Braila, timp In care acestia vor participa la lectii si activitati desfasurate In cadrul scolii, precum si la vizite de documentare si competitii.
Din echipa de proiect mai fac parte profesorii: Roxana Bosanceanu, Ionela Ceama, Marcel Ganea, Mariana Ioan, Valentin Maxim, Luminita Mocanu, Georgeta Naum, Camelia Neacsu, Stela Raducan, Alina Vlad, Georgiana Zamfir, Luminita Dascalu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii