Mergi la conţinutul principal

EXCLUSIV. Înregistrări ilegale în biroul lui Stancu

Preşedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu spiona activitatea din instituţie cu ajutorul a cel puţin două camere de luat vederi instalate ilegal în interiorul "Casei Albe". Informaţia venită iniţial pe surse şi publicată, ieri, în exclusivitate de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a fost confirmată chiar de către secretarul judeţului, Nicu Filote. El a recunoscut că a văzut cu ochii lui două camere video, dar susţine că nu ştie cine le-a montat şi nici dacă există vreun contract în baza căruia să se fi realizat această investiţie.
Oamenii de încredere ai lui Stancu au luat, ieri, cu asalt biroul preşedintelui Consiliului Judeţean, după publicarea în "Obiectiv" a informaţiei că pe holurile instituţiei sunt instalate cel puţin două camere de luat vederi, desantul având ca scop cel mai probabil ştergerea urmelor unor practici ilegale.

 

CITEȘTE AICI CUM AU PREGĂTIT OAMENII LUI STANCU DECAPITAREA LUI NECHITA

 

Unde-i harddisk-ul?

Surse din cadrul CJ au confirmat pentru "Obiectiv - Vocea Brăilei" că mai multe persoane, printre care consilierul judeţean Nicu Niţă, secretarul judeţului, Nicu Filote, dar şi reprezentantul unei firme care se ocupă cu instalarea şi întreţinerea de echipamente video, au intrat în secretariatul şi în biroul preşedintelui CJ Gheorghe Bunea Stancu, unde ar fi verificat un echipament video instalat ilegal şi ar fi sustras un hard ce conţinea înregistrări video. Descinderea a avut loc după ce "Obiectiv" a publicat informaţia că în instituţie există temerea că şeful suspendat al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, ar putea să-şi supravegheze subordonaţii cu ajutorul unor camere de luat vederi.


CITEȘTE ÎN ”OBIECTIV- VOCEA BRĂILEI” CUM A ÎNCEPUT SCANDALUL ”STANCU”

 

Filote îşi dă cu stângu-n dreptul

Informaţia a fost confirmată de secretarul judeţului, Nicu Filote, care a declarat pentru "Obiectiv" că nu ştie nici cine a instalat camerele şi nici în baza cărui contract.
"Astăzi le-am văzut şi eu, să ştiţi. Nu ştiam că sunt puse acolo. Dar le-am verificat şi nu funcţionează. Într-adevăr, aveau un monitor la domnul preşedinte în birou. Nu ştiu cine, când le-a montat. Dar în momentul în care eu am întrebat despre ce este vorba, administratorul ne-a spus că cineva a instalat camerele la dispoziţia domnului preşedinte Bunea Stancu şi în momentul de faţă nu sunt în stare de funcţionare. Nu este nimeni administratorul acelor camere pentru că monitorul era la domnul preşedinte în birou. Deci nu ştiu cine, pe cine a desemnat, în niciun caz nu era cineva stabilit", a declarat Filote.
Întrebat în baza cărui contract a fost instalată supravegherea video şi cine a suportat cheltuielile, secretarul judeţului a repetat că nu ştie. "Nu ştiu. Ştiu doar că sunt două camere. Este una chiar în hol, la etajul Consiliului Judeţean şi mai este una în anticamera preşedintelui", a recunoscut Filote.

 

 

CITESTE SI: IONEL AVRAM. UMBRA LUI STANCU

 

"Deci eu nu am luat nimic, doamnă!"

Întrebat de redactorii "Obiectiv" dacă este adevărat că, ieri dimineaţă, împreună cu Nicu Niţă şi alte persoane au descins în biroul preşedintelui CJ şi dacă au luat de acolo un hard, Filote s-a precipitat.
"Deci eu nu am luat nimic, doamnă! Ascultaţi-mă. Eu nu iau nimic pentru că nu e treaba mea asta. Domnul Enuţă (sic!) a fost, dar nu a luat nimic în prezenţa mea, nu i-am dat nicio recomandare, nu e nicio legătură între mine şi dumnealui. Nu pot să ştiu ceea ce se întâmplă pe hol. Eu eram în birou, a venit domnul Eniţă (sic!) la mine şi atâta tot. Restul nu ştiu ce s-a întâmplat, unde s-a dus, de ce s-a dus. Dacă nu era astăzi scris în ziar, nici nu ştiam că sunt montate acele camere. Am aflat şi eu din ziar", a mărturisit Filote.

 

CITEŞTE ŞI: ZIUA JUDECĂŢII PENTRU GHEORGHE BUNEA STANCU

 

Enuţă, Eniţă, Niţă sau Enică?

Confuzia secretarului CJ are o explicaţie. Din informaţiile noastre, din grupul care a verificat, ieri, echipamentul din biroul preşedintelui CJ au făcut parte atât consilierul judeţean Nicu Niţă, cât şi un anume domn Enică, reprezentantul societăţii comerciale L.E.N.CO. Electronic SRL, societate care s-a ocupat de montarea unor sisteme de supraveghere video în Brăila, în baza unor contracte pe bani publici. De altfel, surse din interiorul CJ susţin că aceeaşi societate s-ar fi ocupat şi de montarea camerelor video de pe holurile instituţiei. Operaţiunea s-ar fi desfăşurat pe timpul nopţii, în urmă cu aproximativ o lună, din dispoziţia preşedintelui Stancu, iar dacă ele au funcţionat la momentul respectiv, pe înregistrări ar putea exista inclusiv imagini cu descinderea şi percheziţiile efectuate de lucrătorii DNA din 7 august, dar şi înregistrări cu persoane care au intrat în ultima perioadă în biroul preşedintelui CJ. Sursele noastre nu ne-au putut preciza dacă echipamentul era capabil să facă şi înregistrări audio. Vom reveni.

 

VEZI AICI POVESTEA ŞEFULUI DE LA ACHIZIŢII PUBLICE CARE A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ DE TEAMĂ SĂ NU FIE RESPONSABILIZAT

 

Expert neutru: Oricine poate înregistra video şi audio

Reporterii noştri au contactat un expert neutru pentru a afla dacă este posibil să fie instalat un sistem de supraveghere video şi audio într-un spaţiu ca acela din Consiliul Judeţean, tocmai pentru a putea avea o viziune cât mai realistă asupra întâmplărilor prin care trec, în ultima vreme, angajaţii instituţiei. Iată: "Oricine poate cumpăra una sau mai multe camere video-audio modelul SI 9831 W, la preţul de 447 lei bucata, cu tot cu TVA. O singură cameră captează fidel atât video, cât şi audio dintr-o cameră de 3 pe 3, chiar dacă sunetul nu este puternic, de nivelul unei discuţii obişnuite, de exemplu, iar semnalul, informaţiile sunt transmise acolo unde doreşte proprietarul. Puteţi vedea şi auzi ce se întâmplă în timp real în încăperile supravegheate de pe telefonul mobil, din orice computer conectat la internet. Informaţiile sunt stocate, în baza unor setări, pe un hard pe care îl alege proprietarul. Dacă sunteţi proprietarul spaţiului supravegheat nu aveţi nevoie de nicio autorizaţie", ne-a explicat operatorul unei companii de profil.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro