(mister total cum au ajuns înregistrările aici, că treaba era "secretă"), direct în capetele colegilor de guvernare. Genul ăsta de "şedinţă" de "Comitet Executiv" n-am mai văzut decât în filmele americane cu gangsteri. Doar acolo sunt explicate şi definite cu acurateţe "bagabonţeala" şi "vrăjeala". Deja nici nu mă mai interesează dacă Traian Băsescu are sau nu vreo virtute care să-l îndreptăţească să ocupe fotoliul de la Cotroceni. Ceea ce surprinde şi provoacă neplăcut este ura cu care o mulţime de oameni doreşte "să scape" de el. Chiar şi Emil Hurezeanu - oare ce-o fi păţit? -, în emisiunea lui Adrian Ursu, se întreabă de ce Traian Băsescu este sprijinit de "unii" intelectuali, şi când a spus "unii" nu s-a referit la oricare, ci mai ales la cei talentaţi şi admiraţi, cu succes şi priză la public. Adică: Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismăneanu, H.R. Patapievici, Mircea Cărtărescu, Traian Ungureanu, Andrei Pleşu, Andrei Cornea, Sorin Ilieşiu, Mircea Mihăieş etc. Ar trebui "scăpat" şi de ei?
Într-o emisiune evocată de Radu Paraschivescu în ultimul său editorial, emisiune organizată de Marian Voicu pe TVR1, la vreo 19 ani de la Revoluţie, au fost invitaţi Ion Iliescu şi Marian Munteanu. Fostul preşedinte, luat cumva la întrebări despre cum a fost reprimată mişcarea din Piaţa Universităţii, a declarat cu un rictus de dispreţ: "Piaţa Universităţii a fost o mişcare nedemocratică. În plus, acolo s-a ocupat carosabilul."
Cu alte cuvinte, aveţi grijă pe unde călcaţi când mergeţi la vot, în toamnă. În funcţie de votul dumneavoastră, se va mai putea staţiona sau nu pe carosabil. Şi aduceţi-vă aminte de timpurile când carosabilul era pustiu.