Viorica Dăncilă a dat din nou cu bâta în baltă. La Summit-ul regiunilor şi oraşelor, care s-a desfăşurat joi,14 martie 2019, eveniment organizat de preşedinţia României la Consiliul UE, premierul gafelor a încercat să îşi aroge meritul de politician european şi, uitând de mocirla în care se scaldă România sub guvernarea pesedistă, să emită păreri despre europenii care au nevoie de spitale şi de şcoli bine dotate. Mai mult decât atât, marioneta lui Dragnea a încercat chiar să silabiseacă aforisme referitoare la încrederea oamenilor în conducerea statului, încredere care se câştigă în timp, dar se poate pierde într-o clipă. O vorbă din bătrâni spune că... gura păcătosului, adevăr grăieşte...
“Cetăţenii europeni au nevoie de spitale care oferă servicii medicale performante, şcoli bine dotate pentru a asigura educaţie de calitate, drumuri mai bune, siguranţă, prosperitate, echitate şi stabilitate. Pe scurt, o viaţă mai bună”, a subliniat Viorica Dăncilă, adăugând că partidul pe care îl reprezintă nu are timp de pierdut, pentru că Europa trece prin schimbări fundamentale.
Cu siguranţă, statele Uniunii Europene evoluează, prosperă, în Europa civilizată schimbările sunt într-adevăr vizibile şi fundamentale. Acolo, cetăţenii beneficiază de asistenţă medicală civilizată, de aparatură de ultimă generaţie şi de cele mai recente descoperiri ale ştiinţei şi tehnicii. La noi, bolnavii zac în aceleaşi spitale cenuşii, cu pereţii scorojiţi, fără medicamente şi cu hrana mai proastă decât cea a puşcăriaşilor favorizaţi de legislaţia actuală. La noi, bolnavii se internează într-o unitate spitalicească având un diagnostic şi sunt externaţi cu tot felul de infecţii intraspitaliceşti, sau nu mai ies deloc, dacă nu burduşesc buzunarele halatelor albe, albastre sau verzi.
În statele civilizate ale Europei, sistemul de învăţământ a ajuns la cele mai înalte standarde, şcolile sunt bine dotate, iar copiii beneficiază de educaţie de calitate; la noi, analfabetismul şi abandonul şcolar sunt în floare, clădirile şcolilor sau ale grădiniţelor se prăbuşesc sau au fost transformate în cârciumi sau localuri pentru jocuri de noroc. În România anului 2019, mulţi dintre copiii de la sate merg la şcoală doar pentru a beneficia zilnic de un corn mucegăit şi de un măr putred, trăiesc în sărăcie şi străbat drumuri desfundate şi pline de noroaie, în timp ce reprezentanţii Puterii în teritoriu îşi înalţă vile pline de fast şi se lăfăie în maşini de lux.
Acolo, în Europa civilizată, sunt drumuri mai bune şi zeci de autostrăzi; aici, în 30 de ani democraţie, politicienii nu reuşesc să facă o autostradă, care să lege o parte a ţării de alta. Abia când oamenii s-au mobilizat pe toate reţelele de socializare şi mulţi dintre noi am ieşit vineri, pe 15 martie, la ora 15.00 pentru un sfert de oră în stradă şi am protestat, alăturându-ne îndemnului “#şîeu - România Vrea Autostrăzi”, Partidul Social Democrat a postat pe Facebook un mesaj în care anunţa triumfal “Autostrada Moldovei începe azi!”. De ce azi?
Cât de fraieri ne cred ăştia şi cât timp îşi va mai permite PSD să îşi bată joc de ţara asta? Cum să încerce să ne aburească iar cu promisiuni, chiar în ziua în care românii s-au trezit, în sfârşit, după atâţia ani de nepăsare?
În discursul său cu limba de lemn scrijelită de trepăduşi pesedişti, Viorica Dăncilă
vorbea, la deschiderea celui de-al VIII-lea Summit al regiunilor şi oraşelor, despre siguranţă, prosperitate, echitate şi stabilitate, despre o viaţă mai bună pentru statele europene. Dar, cum să ajungă România la aceste performanţe, atâta vreme când la Putere sunt politicieni corupţi, penali care nu urmăresc decât propriile interese, indivizi care, în loc să stea după gratii, dau legi în Parlamentul ţării?
“Avem nevoie de o Europă ale cărei regiuni şi oraşe sunt puternice. Aceasta presupune în primul rând o legătură mai strânsă între autorităţi şi cetăţeni, iar definirea proiectelor să fie făcută pornind de la aşteptările acestora”, a mai spus Dăncilă.
Vorbe, pot să spun eu. Cum să vorbeşti despre o astfel de Europă, atâta vreme cât în ţara pe care o guvernezi este haos?
Vineri, am ieşit în stradă în semn de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi în România şi în semn de respect pentru omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi. Acesta, în şapte ore, a construit primul metru de autostradă între Voroneţ şi Putna, cu un cost total de 4.500 euro, demonstrând că, atunci când se vrea, se şi poate. Primul metru de autostradă, primele reacţii ale unui popor care a dormit prea mult, primul vers din Imnul ţării: Deşteaptă-te române!