Mergi la conţinutul principal

Etichete pentru pepeni şi pentru miniştrii PSD

Guvernul României a ajuns o adunătură de comedianţi. Bufonii maharajahului Dragnea se dau peste cap să ne ofere de la o zi la alta panseuri celebre şi ziceri care întrec până şi perlele de la bac ale elevilor sau emisiunile de umor în care copiii spun lucruri trăsnite. Chiar dacă, de ceva timp, Liviu Pop, ministrul Educaţiei, depune eforturi susţinute să intre în cursa miniştrilor care se fac de tot râsul în public, de departe, trofeul pentru cele mai năstruşnice decizii şi pentru cele mai aberante declaraţii este revendicat de către Petre Daea, ministrul Agriculturii. Cu astfel de politicieni la cârma ţării, ştirile se transformă în tablete umoristice şi devin din ce în ce mai haioase, iar Guvernul României confirmă faptul că am ajuns de râsul întregii lumi. Cum altfel să traduci declaraţia ministrului Liviu Pop, mai marele Educaţiei, care afirmă că educaţia este gratis pentru toţi copiii, deoarece părinţii plătesc pentru ea?

După mintea luminată a ilustrului politician, educaţia e gratuită conform Constituţiei. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plăteşte nimic”, susţine Liviu Pop. Ce vrea să spună poetul? Printre rânduri, se regăseşte şi adevărul, deoarece în România, deşi învăţământul este gratuit, părinţii sunt obligaţi să “decarteze”, din diverse motive, cotă-parte pentru susţinerea sistemului de învăţământ. Aşa cum se întâmplă şi în sistemul de sănătate, de altfel. Cum s-ar spune în popor, gura păcătosului, adevăr grăieşte. Dar cum să-i iasă porumbelul despre copilul care învaţă, că nu plăteşte nimic?  Din ce surse ar putea un copil să-şi plătească grădiniţa sau şcoala primară? Are de gând guvernul manevrat de Dragnea să pună taxe şi pe zâmbetul unui copil?

Sau etichete, ca la pepeni, cum a decis recent ministrul Agriculturii, care face umbra plopului să cadă de-a dreapta sau de-a stânga copacului?

Dacă nu am fi ajuns o ţară de tot râsul, zicerile lui Petre Daea ne-ar face să râdem cu lacrimi, ca la un film cu Mr. Bean. Dar, râsul nostru a pierit de mult, ne-am împietrit în neputinţă şi am rămas doar cu rânjetul şi bătaia de joc a lui Dragnea. Pe de altă parte, deşi dă cu bâta în baltă ori de câte ori iese în public cu tot felul de declaraţii care fac deliciul presei, iar rezultatele la cârma Agriculturii  româneşti nici nu se zăresc, Petre Daea se ţine bine agăţat de scaunul ministerial şi de conducerea PSD. Cum a spuns recent la o întâlnire cu legumicultorii din Moldova, dacă vă conving că nu e bine, ne ferim de rău sau...eu pot să traversez calea ferată, dar după ce trece trenul.

Genial. Maxime din puţul gândirii celui ce conduce destinele Agriculturii româneşti şi care, mai nou, cere producătorilor şi comercianţilor de pepeni să-şi eticheteze fiecare produs. Fiecare pepene trebuie să conţină informaţii cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii şi preţul de vânzare. Potrivit Ordinului semnat de Petre Daea, producătorul agricol are obligaţia să eticheteze toţi pepenii pe care îi comercializează, iar eticheta nu trebuie făcută la voia întâmplării. Ea trebuie să îndeplineacă mai multe caracteristici: să fie confecţionată din hârtie A4, plastifiată transparent, să fie imprimată landscape, faţă-verso, color, cu denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului, preţul de vânzare, etc.

Suntem nebuni? Trăim într-un ospiciu? De ce nu etichetăm şi prostia sau bătaia de joc a unor politicieni- bufoni ai PSD-ului care au transformat România într-o arenă de circ?

Este  caniculă, este sezonul pepenilor. La colţul străzii, un comerciant şi-a instalat taraba cu pepeni verzi şi galbeni. Pe fiecare pepene va aplica eticheta lui Petre Daea şi sigla celor trei trandafiri. Ce gust vor avea?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro