Mergi la conţinutul principal

Este necesar balsamul de rufe? Argumente pro și contra

 

Atunci când vine vorba de spălarea hainelor, multe gospodine se întreabă dacă balsamul de rufe este cu adevărat necesar. 

Ei bine, un balsam de rufe este un produs adăugat în mașina de spălat împreună cu detergentul, cu scopul de a ajuta la înmuierea țesăturii și de a le da hainelor un miros plăcut. 

În acest articol, vom examina argumentele pro și contra pentru a determina dacă balsamul de rufe este cu adevărat necesar pentru ca tu să poți lua decizia potrivită în funcție de nevoile tale.

Argumente pro balsamul de rufe

Deoarece orice lucru are atât avantaje cât și dezavantaje, vom începe cu avantajele acestui produs. 

 

Balsamul de rufe îți face hainele mai moi și mai plăcute la atingere

Unul dintre cele mai mari avantaje ale balsamului de rufe este că face hainele mai moi și mai plăcute la atingere. Acest lucru se datorează faptului că balsamul de rufe ajută la înmuierea țesăturii și face ca hainele să fie mai confortabile pe piele și să se simtă foarte plăcut.

Așadar dacă îți dorești ca hainele tale să fie mai moi și mai plăcute la atingere atunci cu siguranță ai nevoie de un balsam de rufe. 

 

Balsamul de rufe ajută la reducerea electrostatică

Un alt avantaj al balsamului de rufe este că acesta  ajută la reducerea electrostatică a hainelor. 

În special în timpul sezonului rece, îmbrăcămintea poate deveni încărcată cu electricitate statică, făcând ca hainele să se lipească de corp sau de alte obiecte ceea ce poate fi destul de neplăcut. 

Balsamul de rufe ajută la reducerea acestei probleme prin îmbunătățirea conductivității țesăturii. 

 

Balsamul de rufe oferă un miros plăcut hainelor

Majoritatea gospodinelor adaugă balsamul de rufe la spălarea hainelor datorită mirosului plăcut pe care acaesta îl oferă pieselor de îmbrăcăminte. Cine nu își dorește haine care să aibă un parfum plăcut, nu-i așa?

 Există o gamă largă de arome disponibile pentru balsamul de rufe, astfel încât poți alege aroma preferată pentru a-ți face hainele să miroasă proaspăt și curat, în funcție de preferințe tale.

Argumente contra balsamul de rufe

Să continuăm cu argumentele contra balsamului de rufe. 

 

Balsamul de rufe poate cauza iritații ale pielii

Un dezavantaj al balsamului de rufe este că poate cauza iritații ale pielii atunci când nu este ales un balsam de calitate și care să aibă  etichetă cât mai curată. 

Diverse substanțe chimice folosite în compoziția balsamului de rufe pot fi iritante pentru pielea sensibilă, ceea ce poate duce la reacții alergice. Așadar asigură-te întotdeauna că achiziționezi balsam de calitate sau balsam special pentru pielea sensibilă sau pentru ce a beblușului tău.

 

Balsamul de rufe poate reduce absorbția apei și a detergentului

Dacă nu îl folosești în cantitatea potrivită, balsamul de rufe poate reduce absorbția apei și a detergentului de către haine. Aceasta poate duce la o spălare incompletă a hainelor, ceea ce poate afecta igiena și mirosul lor. 

Așadar, asigură-te că folosești de fiecare dată o cantitate potrivită de balsam chiar dacă îți dorești un miros mai puternic al hainelor tale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro