Mergi la conţinutul principal

Erată: Trenul testat la Centrul pentru Testări Feroviare Făurei a fost achiziționat de ARF, nu de AFER

În articolul ”Încă o misiune îndeplinită pentru Centrul de Testări Feroviare de la Făurei”, publicat de cotidianul nostru în data de 15 februarie, se menționa faptul că Autoritatea Feroviară Română (AFER) a achiziționat un lot de 37 de trenuri de la firma Alstom din Polonia, unul dintre acestea trecând, pe parcusul lunii ianuarie a.c., printr-o serie de teste, în cadrul Centrului de Testări Feroviare Făurei. După publicarea articolului, Serviciul Juridic al AFER ne-a transmis că nu are în atribuții comandarea și cumpărarea de material rulant. De aceste operațiuni se ocupă o altă instituție din domeniul feroviar, mai exact Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). ARF a fost înființată în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 62/2016, cu modificările și completările ulterioare, ca instituție publică, cu personalitate juridică, finanțată integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu preluarea activităților prevăzute la art. 2, alin. (I), lit. d) și e) și atribuțiilor corespunzătoare acestora din cadrul aparatului propriu al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Același Serviciu Juridic precizează că ARF a fost înființată pentru a desfășura o serie de categorii de activități, între care se regăsesc și achiziționarea, potrivit prevederilor legale în vigoare, de material rulant, destinat predării către operatori, în condițiile art. 7, pentru prestarea serviciilor publice de transport feroviar public de călători pe bază de proceduri aprobate prin ordin al Ministrului transporturilor și infrastructurii, care se fundamentează pe criterii de transparență și eficiență, care să asigure o piață competitivă în domeniul transportului feroviar public de călători.

Facem cuvenita rectificare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro