Energizati-va natural cu ginkgo biloba, ginseng, catina, aloe vera | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Energizati-va natural cu ginkgo biloba, ginseng, catina, aloe vera

Exista plante cu actiune energizanta, care imbunatatesc randamentul organismului, refac tonusul fizic si psihic, inlatura starea de oboseala, cresc performantele mentale. Ele pot fi folosite ca inlocuitori ai bauturilor care au concentratii diferite de cofeina, respectiv cafeaua, ceaiul negru sau verde.

Ginkgo biloba este unul dintre cei mai batrani copaci din lume, de la care se pot folosi in special frunzele, sub forma de ceai (infuzie), tinctura, comprimate. Preparatele de ginkgo imbunatatesc circulatia periferica, au efect tonic cerebral si stabilizator psiho-emotional, cresc capacitatile de concentrare, memorare si randamentul intelectual. Ginkgo biloba este deosebit de benefica persoanelor in varsta care se confrunta cu probleme legate de diminuarea atentiei, memoriei si capacitatii de concentare, imbunatatind functiile psihice. Totodata, este utila si tinerilor care depun efort intelectual deosebit (de exemplu, perioada examenelor).  

Gratie compozitiei bogate, catina are actiune biostimulatoare, energizanta, tonifianta si vitalizanta. Imbunatateste performantele fizice si intelectuale, inlatura starea de oboseala si stresul. Cercetarile recente arata ca ea contine si o substanta cu actiune relaxanta. Actionand la nivel cerebral, elimina oboseala psihica.

  • Ginkgo biloba

Ceaiul se foloseste sub forma de infuzie, 1-2 cani/zi. Tinctura se administreaza astfel: cate 30-40 picaturi, de 3 ori/zi, intr-un pahar cu apa plata, cu 30 de minute inainte de mese. Fiolele care contin extract din frunze de ginkgo biloba si miere se administreaza cate 1-2 pe zi. Comprimatele, de obicei in doze de 40 mg, se iau de 2-3 ori/zi, singure sau in combinatie cu alte plante care le potenteaza efectele terapeutice.

  • Ginseng

Este una dintre cele mai bune plante adaptogene, ajutand organismul sa se adapteze la stres.Totodata, creste rezistenta la stresul fizic si psihic, precum si capacitatea de concentrare si memorare, diminueaza senzatia de oboseala, imbunatateste functia sexuala. Are si puternice proprietati antioxidante. Se administreaza sub forma de: comprimate, doza zilnica recomandata fiind de 500 mg, 1-2 ori/zi; fiole, 1 fiola/zi.

  • Catina

Fructele de catina reprezinta o sursa naturala de vitamine si minerale, de substante antioxidante cu reale calitati terapeutice, atat in preventie (pentru cresterea imunitatii, lupta impotriva radicalilor liberi), cat si in tratamentul diferitelor afectiuni acute si cronice. Se pot folosi fructele ca atare, in stare proaspata sau uscata, ori suc proaspat/sirop obtinut prin presare la rece, cu adaos de miere de albine, 3-4 linguri/zi, diluat cu apa sau ceai. Se poate lua si 1 lingurita din pulbere de catina, de 3-4 ori/zi. Infuzia se prepara din 2 linguri de fructe de catina rosie zdrobite, la care se adauga 500 ml apa fiarta; se bea de-a lungul zilei. Uleiul extras din fructe se administreaza sub forma de picaturi (intre 5-10 picaturi/zi) sau sub forma de capsule cu ulei de catina.

  • Aloe vera

Este o planta folosita din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale deosebit de benefice. Creste imunitatea, imbunatateste digestia si se utilizeaza in curele de detoxifiere. Are actiune antioxidanta si anticanceroasa.Fiind o sursa excelenta de vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi energizeaza, amelioreaza starea de astenie, in special cand apare pe fondul unei supraincarcari a organismului cu toxine. Se poate administra sub forma de suc sau capsule.

Aloe vera este un energizant de exceptie. Pentru a va simti plini de energie, amestecati 1 litru de apa plata cu doua picaturi gel de aloe vera (bogat in polizaharide, utile in producerea colagenului), la care adaugati o lingurita de extract de echinacea si beti-l pe parcursul zilei. Totodata, aloe vera favorizeaza producerea florei bacteriene.

www.farmaciata.ro

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro