Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Energia electrica, mai scumpa cu 1,8%

Inceputul de an a adus romanilor o noua scumpire: in cazul energiei electrice. Chiar daca procentual cresterea aprobata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) este de citeva puncte, romanii vor resimti aceasta ajustare care se alatura celei aplicate tot de la 1 ianuarie in cazul gazului metan.
Concret, potrivit informatiilor oferite de Sucursala locala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE), cresterea medie este de 1,8%, dupa cum urmeaza:
Tariful social - transa I de consum de maxim 2 kWh/zi - 1.528 lei/kWh; transa II de consum, cuprins intre 2 si 3 kWh/zi - 3.667 lei/kWh; transa III pentru un consum de peste 3 kWh/zi - 7.231 lei/kWh
La tariful CD de tip monom, pretul energiei este de 3.667 lei/kWh.
La tariful CR monom cu rezervare (cel "clasic", adoptat de cea mai mare parte a consumatorilor), pentru cele doua componente, tarifele sint: pret rezervare 1.324 lei/zi; pret energie 2.750 lei/kWh.
Tarifele de tip monom cu rezervare pe zone orare (CR2 si CR3) au urmatoarele preturi:
CR2 de tip monom cu rezervare, diferentiat pe doua zone orare - pret rezervare 1.324 lei/zi; pret energie in zona de zi 4.380 lei/kWh; pret energie in zona de noapte 1.426 lei/kWh.
CR3 de tip monom cu rezervare diferentiat pe 3 zone orare - pret rezervare 1.324 lei/zi; pret energie in zona de virf 6.213 lei/kWh; pret energie in zona normala 3.463 lei/kWh; pretul energiei in zona de gol 1.630 lei/kWh.
Tariful pe transe de putere CTP de tip monom - transa I (pina la 3 kW inclusiv) pret rezervare 1.324 lei/zi, iar pretul energiei este de 2.241 lei/kWh; transa II (3-6 kW) pret rezervare 2.852 lei/zi, iar pretul energiei de 2.241 lei/kWh; transa III (peste 6 kW) pret rezervare 4.278 lei/zi, iar pretul energiei este de 2.241 lei/kWh.
Tariful CI de tip monom cu consum inclus - pret abonament 3.799 lei/zi si pret energie 2.750 lei/kWh. Important de mentionat este ca abonamentul include pretul rezerevarii si o cantitate zilnica de 1 kWh.
Noile preturi, valabile din data de 1 ianuarie 2006, sint exprimate in lei vechi (ROL) si nu contin taxa pe valoarea adaugata (TVA) si nici acciza aferenta cantitatii de energie electrica facturata, ambele urmind a fi evidentiate distinct in factura si incluse in suma totala de plata.
Potrivit reglementarilor legale in domeniu, schimbarea tipului de tarif este permisa dupa 12 luni calendaristice de la ultima schimbare, cu exceptia consumatorilor casnici care opteaza sa treaca la tariful social sau trebuie sa treaca de la tariful social la un alt tarif in conditiile reglementarilor in vigoare. De asemenea, consumatorul poate opta pentru schimbare de tarif la aparitia unor noi tipuri de tarife, chiar daca de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice, precum si in momentul in care se desfiinteaza tariful aplicat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii