In prima vizita de proiect s-au stabilit in detaliu activitatile pentru primul an de proiect, s-au urmarit lectii deschise la diferite discipline, tocmai pentru a se descoperi exemplele de bune practici. "Scopul proiectului este nu este doar de a transfera concepte, metodologii si mijloace didactice moderne, ci si aplicarea propriu-zisa a acestora in actul educativ. Astfel, am avut ocazia de a observa metodele si strategiile didactice utilizate la diferite discipline cuprinse in cadrul proiectului. Proiectul acorda profesorilor si elevilor din toate instituttiile partenere sansa de a face schimb de informatii, experienta si metodologii care respecta cerintele si nevoile fiecaruia, dar si modernitatea necesara in procesul educational european. Gazdele din Turcia au fost nespus de ospitaliere, domnul Murat Subakan, coordonator al proiectului in Turcia, a facut tot ce este posibil pentru a oferi europenilor ocazia de a cunoaste si de a experimenta tot ce este folositor bunei desfasurari a proiectului si vizitei. Scoala partenera este bogata in exemple de bune practici ce pot fi avute in vedere spre a creste calitatea educatiei, cum ar fi abundenta de materiale didactice, un sistem unic de a nota si tine evidenta progresului si succesului scolar al elevilor pe site-ul scolii, activitati extracurriculare, programe de remediere si de performanta scolara, precum si accesul la noile tehnologii pe scara foarte larga", a explicat profesoara Aurelia Serban.
Ca obiectiv final, proiectul urmareste realizarea unei carti intitulate "Reguli de aur pentru cresterea calitatii in educatie". Acolo vor fi incluse materialele oferite la schimbul de experienta si reguli alcatuite de profesori de materii diverse.
Acest proiect, Comenius Multilateral privind cresterea si pastrarea calitatii in educatie este coordonat la nivel european de Colegiul "Balcescu", grantul fiind cistigat printr-un concurs la care s-au inscris 668 de scoli si au cistigat 190.