Mergi la conţinutul principal

Elevii de la «Murgoci», în echipă cu poliţiştii de la Rutieră

Patrule şcolare formate din elevi, sub îndrumarea poliţiştilor rutieri, au dirijat traficul rutier. 

Elevii brăileni au fost implicaţi în activităţi care să-i ţină departe de pericolele străzii. Săptămâna trecută, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, în colaborare cu Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" Brăila, a desfăşurat multiple activităţi având ca tematică siguranţa rutieră. Activităţile s-au înscris în cadrul Proiectului-concurs "Civilizaţi în trafic", iniţiat de unitatea de învăţământ şi desfăşurat în parteneriat cu poliţişti de la Serviciul Rutier şi de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii.
Ziua de vineri a fost adresată elevilor din clasele a V-a şi a VI-a din cadrul acestui colegiu. Activităţile au constat în parcurgerea unui traseu pe străzile din jurul colegiului şi au urmărit verificarea cunoştinţelor elevilor în ceea ce priveşte traversarea corectă a străzii, respectarea culorilor semaforului şi deplasarea în siguranţă pe drumul dintre casă şi şcoală.
"Elevii au fost implicaţi în activităţi de dirijare a traficului, alături de poliţiştii rutieri, în cadrul patrulei şcolare. De asemenea, elevii au fost invitaţi să realizeze lucrări cu tema "Civilizaţi în trafic" (desene, machete, miniindicatoare rutiere, epigrame, poezii, fotografii, colaje). Aceste lucrări vor fi expuse în incinta liceului, în cadrul unei expoziţii tematice", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În cursul săptămânii, poliţiştii brăileni au fost prezenţi şi la clase de liceu din cadrul unităţii de învăţământ menţionate, rolul oamenilor legii fiind acela de a prezenta condiţiile obţinerii permisului de conducere şi de a conştientiza adolescenţii cu privire la respectul rutier pe care fiecare dintre noi trebuie să şi-l dezvolte de la vârste foarte mici.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro