Mergi la conţinutul principal

Elevii de 10 ai Brăila au fost premiați de autoritățile locale

* cei 11 elevi care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat, precum și profesorii acestora, au fost premiați, ieri, în cadrul unei festivăți speciale, organizată astfel încât să respecte condițiile impuse de pandemie

 

 

 

Păstrând tradiția, dar adaptată contextului epidemiologic actual, Primăria Muncipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila au organizat, ieri, ”Gala de excelență în Educației”, la Teatrul ”Maria Filloti”, pentru a-i premia pe elevii care au obținut media 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat, precum și pe profesorii care i-au coordonat. Vorbim de nouă campioni la Evaluarea Națională și doi campioni la ”examenul maturității”. Atât elevii cât și profesorii au fost răsplătiți cu premii în bani, 3.000 lei pentru fiecare elev, respectiv 1.000 lei pentru fiecare profesor.

 

La eveniment au fost prezenți primarul Marian Dragomir și viceprimarul Alexandru Jantea, președintele CJ, Francisk Chiriac, inspectorul școlar general Viorel Botea și inspectorul școlar general adjunct Dan Gheorghiță. Festivitatea de premiere a fost împărțită în mai multe runde, pentru a respecta regulile privind distanțarea fizică. Fără alte introduceri, iată numele celor care au făcut performanță la examenele naționale din anul școlar 2019-2020:

 

Evaluarea Națională

 

Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” – elevii Cosmin Andrei Damian, Cristian Marius Done, Eduard Iulian Ivan, Teodora Sara Stoienescu și profesorii Dorina Tarachiu, Marius Damian și Daniela Tilincă.

Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” – eleva Andreea Alexia Harbuz și profesorii Mihaela Budur și Aurora-Lăcrămioara Valea.

Școala Gimnazială „Mihu Dragomir” – eleva Daria Ioana Gheorghiu și profesorii Valentina Durbacă și Octavia Popa.

Școala Gimnazială „Ion Băncilă” – eleva Andra Maria Munteanu și profesorii Mărioara Popa și prof. Neluța Chirica.

Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” – elevul Vlad Mihai Nazîru și profesorii Vica-Rodica Neatu și Daniela Petrea.

Școala Gimnazială „Ion Creangă” – eleva Lidia Panait și profesorii Cătălina Cuzmin, prof. Rodica Paraschiv.

 

Implicarea Primăriei și Consiliului Județean

 

”În fiecare an, Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila acordă premii elevilor și profesorilor care au obținut locurile 1,2,3 la olimpiade internaționale, olimpiade naționale, nota 10 la evaluarea națională și bacalaureat. Din respect pentru calitatea învățământului brăilean, au fost premiați și profesorii elevilor. Anul acesta s-au acordat premii pentru a stimula performanța, recompensa eforturile depuse și rezultatele obținute doar la evaluarea națională și bacalaureat deoarece olimpiadele nu s-au putut organiza. Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila vor asigura resursele financiare necesare desfășurării învațământului în condiții optime prin asigurarea resurselor financiare, iar cadrele didactice vor dezvolta la fiecare elev potențialul maxim punând accent pe dezvoltarea valorilor. Îi felicităm pe acești elevi extraordinari, pe profesori pentru implicare și pe părinți pentru susținere și ne dorim ca în cel mai scurt timp să revenim la “școala reală” care presupune interacțiunea între elevi și profesori, colegi de clasă și prieteni”, au transmis primarul Marian Dragomir și președintele CJ Francisk Chiriac.

Sumele pentru premierea elevilor și profesorilor au fost alocate din bugetele Primăriei Municipiului Brăila și Consiliului Județean Brăila, fiind vorba de 57.000 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro