Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni şi-au dovedit abilităţile de salvatori

Aleile Grădinii Mari, dar şi incinta Colegiului Economic "Ion Ghica" au găzduit, marţi, 29 aprilie, etapa pe municipiu a concursului şcolar cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea, apăr viaţa", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila şi Compartimentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Brăila. Ca dovadă că întrecerea a fost un eveniment şcolar de real interes stă numărul mare de echipaje din învăţământul liceal aliniate la start. Astfel, şi-au trimis reprezentanţi în competiţie Colegiul Economic "Ion Ghica", Colegiul Naţional "Ana Aslan", Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci", Liceul Teoretic "Mihail Sebastian", Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", Colegiul Tehnic "C.D. Neniţescu" şi Liceul Tehnologic "Grigore Moisil". De la învăţământul gimnazial nu au participat, în schimb, decât trei echipaje, de la şcolile "Mihai Eminescu", "George Coşbuc" şi "Radu Tudoran".
Probele în care şi-au măsurat cunoştinţele teoretice şi îndemânarea practică tinerii competitori au constat în acordarea primului ajutor, deplasare rapidă, trecerea unor obstacole şi transportul răniţilor. Disputa a fost strânsă, clasamentul cunoscând modificări după fiecare probă.
La ciclul liceal, primul loc a fost ocupat de echipajul Colegiului Tehnic "C.D. Neniţescu", pe doi clasându-se Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci", iar pe trei Liceul Tehnologic "Grigore Moisil". Dintre elevii de gimnaziu, cei mai buni s-au dovedit a fi reprezentanţii şcolii "Radu Tudoran", urmaţi de cei de la "Mihai Eminescu", respectiv "George Coşbuc".
Faza judeţeană a concursului se va desfăşura în luna mai, urmând să participe primii clasaţi la fazele locale desfăşurate în municipiu, oraşe şi comune.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro