Skip to main content

Elevi din 12 judete se intrec la Braila

In acest week-end, la Colegiul National "Nicolae Balcescu" se desfasoara doua concursuri nationale, Concursul de matematica "Victor Valcovici", aflat la cea de-a 15-a editie, care se adreseaza elevilor din clasele a VII-a - a XI-a, si Concursul de dificultati lingvistice "Mihail Sebastian", editia a 13-a, care se adreseaza elevilor din clasele a XI-a si a XII-a. La cele doua competitii sint asteptati peste 200 de elevi din localitatile: Galati - Colegiul National "Vasile Alecsandri" si Scoala "Stefan cel Mare", Constanta - Colegiul "Mircea cel Batrin", Tulcea - Colegiul dobrogean, Tirgoviste - Colegiul "Alex Carabela", Timisoara - Colegiul "Loga Diaconovici", Giurgiu - Colegiul "Ion Maiorescu", Rimnicu Sarat - Colegiul "Al. Vlahuta", Focsani - Colegiul "Al. I. Cuza", Brasov - Colegiul "Andrei Saguna", Slobozia - Liceul de Arta, Olt - Liceul Bailesti si Urziceni - Liceul Urziceni. Din municipiul Braila vor participa elevi de la colegiile "Balcescu" si "Murgoci", Liceul "Iorga", Liceul cu Program Sportiv si scolile "Ion Creanga", "Mihai Eminescu si "Fanus Neagu". Presedintele juriului la concursul de matematica este prof. univ. dr. Nicu Boboc de la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti, iar la concursul de dificultati lingvistice, lect. univ. dr. Andreea Ghita de la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.
La fiecare concurs se vor acorda cite un Mare Premiu, in valoare de 500 de lei, la "Victor Valcovici" si 300 de lei la "Mihail Sebastian", premii I, II, III si mentiuni la fiecare clasa. Acestea vor fi in cunatum de: premiul I - 300 de lei, premiul II - 200 de lei si premiul III - 100 de lei. De asemenea, se vor acorda premiile I si II "Fratii Spiropol", in valoare de 100 si respectiv 70 de lei, pentru primii doi elevi cel mai bine plasati de la Colegiul "Balcescu", la ambele competitii. Concursul se va desfasura simbata, iar festivitatea de premiere va avea loc duminica, de la ora 10.00, in amfiteatrul Colegiului "Balcescu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu