Mergi la conţinutul principal

Elevă de la “Murgoci”, a patra din lume la Campionatul Microsoft Office Specialist

• Mihaela Florea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, a obţinut o clasare excelentă: locul 4 din 152 de finalişti din 52 de ţări • toţi cei trei elevi români care au participat la acest campionat au reuşit să fie printre primii zece în lume la categoria la care au concurat

 

Performanţă remarcabilă! O elevă a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” a intrat în topul celor mai mai buni concurenţi ai Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, ediţia 2018, cel mai prestigios eveniment de validare a competenţelor de utilizare a aplicaţiilor de productivitate Office din lume. Anul acesta, competiţia a atras peste 760.000 de candidaţi din 116 ţări, care au concurat pentru a-şi dovedi abilităţile superioare în Microsoft Word, Excel şi PowerPoint. Totul a culminat cu runda finală din Orlando, Florida (Statele Unite ale Americii), acolo unde au intrat 152 de participanţi din 52 de ţări. Iar brăileanca Mihaela Florea a demonstrat că se numără printre cei mai buni din lume după ce s-a clasat pe locul 4 mondial la secţiunea “Word”.

“Sunt foarte fericită de rezultatul obţinut şi sunt mândră că am reuşit să particip! A fost o experienţă foarte frumoasă, o experienţă despre care pot spune că m-a maturizat, m-a făcut să fiu mai încrezătoare în forţele proprii. Competiţia asta te face să te simţi apreciat. Toată lumea era foarte fericită, deschisă la minte, puteai să socializezi cu copii din multe alte ţări, să afli chestii interesante de la ei. Am avut ocazia să vizităm multe locuri, parcuri de distracţii, am fost la NASA, a fost o experienţă unică, a fost mult mai mult decât o competiţie. Bine că şi concursul în sine a fost altceva, diferit de toate la care am participat până acum. Spre exemplu, cât aşteptai să intri la probă aveai tot felul de jocuri astfel încât să nu simţi emoţiile. Sau dacă erau emoţii, erau constructive. Era ceva diferit, relaxant. La anul aş vrea să particip din nou, dar pe Excel. Am participat până acum la PowerPoint şi la Word, iar la anul vreau Excel ca să am toate trei diplomele”, ne-a povestit Mihaela.

Clasări foarte bune au avut şi ceilalţi doi elevi români care au participat la acest campionat: Tiberiu Danciu din Bucureşti (secţiunea „Excel”) – locul 4 mondial şi Dennis Rotariu din Arad (secţiunea Powerpoint) – locul 6 mondial. Aşadar, toţi trei au reuşit să fie printre primii zece în lume la categoria la care au concurat.

Mihaela Florea este elevă în clasa a XII-a şi este îndrumată de prof. Paul Pruş. Ea s-a făcut remarcată la olimpiadele naţionale de Tehnologia Informaţiei, având în palmares trei medalii de aur, cea mai recentă fiind câştigată la ediţia de anul acesta. De asemenea, tânăra a participat şi anul trecut la faza naţională a Campionatului Microsoft Office Specialist, unde a obţinut un rezultat foarte bun. Pe lângă pregătirea pentru şcoală şi olimpiade, Mihaela îşi face timp şi pentru activităţi de voluntariat, ea fiind mentor Coder Dojo Brăila.

Competiţia Microsoft Office este singura competiţie din lume acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât elevii şi studenţii din întreaga lume să îşi poată demonstra experienţa cu instrumentele Microsoft Office.

Felicitări, Mihaela! Felicitări, prof. Paul Pruş!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro