Mergi la conţinutul principal

Electrica și munca on line

Când am început să scriu editorialul pentru astăzi îmi propusesem o cu altă temă. Dar, pentru că, după doar câteva minute s-a întrerupt iar curentul electric, am considerat că este cazul să abordez acest subiect, care nu este deloc lipsit de interes, mai ales pentru cei care trăiesc și lucrează on line în diverse localități din județ. Trebuie să spun că munca online are avantajele și dezavantajele ei. Mulți dintre noi cunosc asta. De când a început nebunia asta cu pandemia de Covid 19, încercăm să fugim de aglomerația din oraș, să scăpăm de îmbulzeala din mijloacele de transport în comun, unde nu se păstrează niciun fel de distanțare socială și unde masca de protecție se poartă după bunul plac al fiecărui călător și încercăm să ne protejăm de virusul ucigaș așa cum putem. Fie ne închidem într-un apartament din blocurile gri ale urbei, fie ne autoizolăm undeva la țară, în casa în care ne-am născut.

Eu am ales cea de a doua variantă încă din primăvară, mă bucur de răsăritul de soare sau de apus, de animăluțele mele și de florile din curte și muncesc on line. Totul ar fi bine și frumos dacă, atunci când mă așez la masa de scris ar fi și curent electric, pentru a putea transmite câte ceva pe internet.

Întâmplător sau nu, aproape în fiecare sfârșit de săptămână,  două sau trei zile la rând sunt ore întregi în care nu ai niciun fel de legătură cu lumea civilizată.

Atunci, suni, ca de obicei, la Deranjamente, apeși tasta unu, apeși tasta doi, apeși iar tasta unu și toate celelalte taste, până îți cade bateria de la telefon și aștepți... Aștepți să răspundă un operator, care este mai tot timpul ocupat, iar când, în sfârșit, reușești să prinzi legătura, acesta îți răspunde cu un mesaj cunoscut, că între orele 9.00-16.30 sau chiar mai târziu, în unele zile, este întreruptă furnizarea energiei electrice în localitatea respectivă.

Printre motivele prezentate de către cei de la Electrica sunt „lucrările planificate” sau diverse „intervenții în zonă”, iar operatorul de serviciu spune de fiecare dată aceeași placă despre  echipa de intervenții, care este pe teren și că situația se va rezolva.

Cu telefonul descărcat, cu monitorul laptop-ului care afișează non stop No internet, stai cu ochii lipiți de ceasul din perete și aștepți...

Ora transmisă cu optimism de operatorul de la Deranjamente a trecut de mult, ziua de telemuncă a fost din nou fără rost, iar tu îți repeți că „Este și mâine o zi, de parcă replica ți-ar aparține. Cam așa arată, pentru unii dintre noi o zi de muncă on line acum, când iarna încă nu s-a instalat.

Ce va fi atunci, rămâne de văzut. Deocamdată, dimineața, în loc să te rogi de sănătate, ajungi să te rogi să nu mai întrerupă Electrica lumina și să poți lucra. Din păcate, în unele sate din județul Brăila, munca on line depinde de o societate care încă nu a înțeles că, în epoca internetului, nu putem comunica  la lumina lumânării și nu putem transmite rezultatul muncii noastre cu lanterna.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro