Editura "Istros" a Muzeului Braila, la Tirgul "Gaudeamus" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Editura "Istros" a Muzeului Braila, la Tirgul "Gaudeamus"

Ca in fiecare an, editura "Istros" a Muzeului Brailei este prezenta la cea de-a XV-a editie a Tirgului International de Carte "Gaudeamus", desfasurat in perioada 19 - 23 noiembrie, la Bucuresti, Pavilionul Central ROMEXPO.
Editura a fost infiintata in 1995 si are un portofoliu valoros, ce cuprinde 145 de titluri din domeniile: istorie si arheologie, istorie literara, arta, literatura, memorialistica, etnografie si stiintele naturii.
Au fost infiintate diferite colectii: "Personalitati", "Teze de doctorat", "Mozaic etnic", "Documente privind istoria Brailei", "Patrimoniu", "Monografii arheologice", "Restituiri", dar au fost publicate si lucrari independente purtind semnaturile unor personalitati marcante ale culturii romane.
Intr-un comunicat de presa al Muzeului Brailei se precizeaza ca editura "Istros" nu si-a propus o competitie cu institutii a caror activitate preponderenta este productia de carte. "Editura este doar un mijloc prin care Muzeul Brailei vine in intimpinarea publicului sau si prin care, totodata, isi valorifica patrimoniul. "Istros" publica rezultatele cercetarilor realizate de specialistii Muzeului Brailei si colaboreaza cu autori din alte institutii din tara si din strainatate. Colaborarea cu edituri de prestigiu din tara constituie o latura importanta a acestei activitati, de exemplu cu editura Muzeului Literaturii Romane sau a Fundatiei Culturale Romane". Sase lucrari publicate la "Istros" au primit Premii ale Academiei Romane: Valeriu Sirbu, "Credinte si practici funerare, religioase si magice in lumea geto - dacilor"- 1993, Ionel Candea, "Braila. Origini si evolutie pina la jumatatea secolului al XVI-lea", vol. I - 1995, Doru Badara, "Tiparul romanesc la sfirsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea" - 1998, Dan Cernovodeanu, "Evolutia armeriilor Tarilor Romane de la aparitia lor si pina in zilele noastre (sec. XIII-XX) - 200, Ovidiu Cristea, "Venetia si Marea Neagra in secolele XIII-XIV" - 2004, Mugur Andronic, "Teritoriul nord-est carpatic in a doua jumatate a primului mileniu crestin" - 2005.
Tirgul International Gaudeamus - Carte de invatatura este organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro