Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipajul Gabriel Moisescu - Valentin Nemtanu va participa la Cupa Europei Centrale

Moisescu isi face incalzirea in Campionatul judetean de raliuri

Miscarea automobilistica la Braila pastreaza traditia, demarind "in viteza" si in sezonul 2006.
Calendarul concursurilor gen raliu tehnico-aplicativ a inceput pe 4 martie, cu raliul "Femina", editia I, care a reunit la start opt echipaje feminine si concursul a fost considerat atit de catre organizatori, cit si de concurenti, drept o reusita.
Au urmat doua raliuri deschise si debutantilor si dupa desfasurarea lor, in clasamentul general conduce Laurentiu Manole - Gheorghe Mihaila, la echipaje, Gabriel Moisescu in clasamentul pilotilor, acesta din urma fiind si campionul judetean pe 2005.

Prima prezenta europeana a unui echipaj brailean intr-o competitie gen cupa

In ultimii cinci ani, a luat amploare o competitie internationala, Cupa Europei Centrale pentru raliuri automobilistice de navigatie, iar in premiera, anul acesta la start se va alinia si un echipaj brailean, Gabriel Moisescu - Valentin Nemtanu, ei fiind calificati in urma rezultatului foarte bun obtinut in anul 2005, in Slovacia.
Competitia se va desfasura in acest an pe parcursul a 10 etape de zi si de noapte, pe trasee de peste 150 km la fiecare proba iar la start se vor alinia 30 de echipaje din 5 tari.
Aceasta este prima prezenta europeana a unui echipaj brailean intr-o competitie europeana gen cupa. In perioada anilor 1980-1990, Valentin Nemtanu impreuna cu alti braileni au mai participat la concursuri internationale de acest gen, dar erau editii singulare sau etape ale unor campionate interne ale tarilor organizatoare.
"Participarea in compania unor echipaje titrate este o provocare noua si o confruntare cu nivelul ridicat al concursurilor concepute de organizatori, cu ajutorul noilor tehnici ale calculatoarelor sau GPS-urilor. Concurentii nu au insa voie sa foloseasca sistemul GPS sau telefoanele mobile. Braila a fost prezenta in aprilie 1980 la Cupa "Zwinger", Dresda, Germania, iar acum, dupa 26 de ani, va avea reprezentanti la Praga.
Poate ca intr-o zi, cine stie, cu ajutorul administratiei locale si a entuziastilor automobilisti braileni vom aduce la noi o noua competitie, o cupa balcanica pentru raliuri tehnico-aplicative. Un prim pas s-a facut pina acum, prin traditionalul Raliu al prieteniei Braila - Dobrich, al carui renume este recunoscut in ambele tari", declara Valentin Nemtanu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii