Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa de handbal cere ajutorul municipalitatii

Presedintele Consiliului de Administratie al Handbal Club "Dunarea" Braila, Ionel Antihi, considera ca, in acest moment, echipa feminina de handbal, care a adus atitea satisfactii brailenilor in ultimul timp, nu poate atinge nivelul de performanta pe care si-l doreste, fara sprijin din partea municipalitatii. Antihi a atras atentia ca echipa are nevoie de o sustinere constanta si nu de niste bani dati o data pe an, si ca in acest caz solutia ar fi o colaborare intre CLM Braila si echipa: "Anul trecut s-au alocat pentru handbal 100 de milioane de lei, dar 100 de milioane pentru un an de zile, inseamna ca si cum nu ar fi nimic. Eu nu spun ca nu au picat bine banii astia, dar daca e sa discutam de perspectiva, nu pot fi tratate lucrurile asa. De exemplu, am jucat saptamina trecuta cu HC Municipal Roman, iar "municipal" inseamna clar ca echipa e sustinuta financiar de municipiu. La fel si Club Municipal Baia Mare. Si sint multe astfel de echipe in Liga Nationala. Din punct de vedere al sustinerii financiare, in alte parti, municipalitatea se implica enorm, in proportii covirsitoare. La Roman, presedintele onorific e primarul, la Baia Mare presedinte este viceprimarul, iar aceste echipe reprezinta municipiile respective".

"E normal ca municipalitatea sa o ajute, pentru ca e echipa Brailei si a brailenilor"

Ionel Antihi a mai adaugat ca a solicitat ajutorul primariei in mai multe rinduri. Chiar saptamina trecuta a prezentat o astfel de adresa secretarului municipiului, Iorga Stoian, dar inca nu a primit nici un raspuns: "In acest moment, cu echipa asta se poate intimpla ce s-a intimplat cu "Braiconf", si nu vreau. Pentru ca acea echipa nu a fost sprijinita atunci cind trebuia. Anul acesta, din ce s-a discutat la buget, s-a alocat pe sport, dar pentru echipa de fotbal, 8 miliarde de lei, si nimic specific pentru handbal. Eu am facut si in anul trecut, si cel mai recent saptamina trecuta, adrese la Primarie, prin care am solicitat sa ne ajute, sa gasim o formula, un parteneriat prin care sa ne ajute constant. Adresa, ca si anul trecut, am lasat-o la secretarul Primariei, la domnul Iorga Stoian, dar nu am primit nici un raspuns de atunci. E normal ca municipalitatea sa o ajute, ca nu e echipa mea sau a cuiva de aici. Noi ne-am strins citiva care iubim acest sport si am facut ce-am facut, intr-un an am promovat echipa. Dar ea e a Brailei si a brailenilor, iar Primaria trebuie sa isi asume responsabilitatea".

"Intrebarea fireasca este cit va rezista echipa mare fara bani"

Acesta a mai adaugat ca, cel putin dupa parerea sa, primarul Cibu ar trebui sa fie de acord cu acest parteneriat, deoarece a facut sport de performanta si, teoretic, ar trebui sa inteleaga cum merg lucrurile.
Totodata, Antihi a mai adaugat ca atit primarul, cit si consilierii municipali ar trebui sa ia in considerare un astfel de parteneriat, deoarece handbalistele brailene au adus pina acum numai rezultate bune si este pacat sa nu li se ofere sansa de a face mult mai mult pentru sportul brailean: "Pentru Braila, aceasta echipa a reusit o performanta extraordinara, promovarea. Si o alta performanta este ca Sala Sporturilor este la meciurile lor plina, cum nu a mai fost de ani de zile. Este o atmosfera extraordinara acolo. Echipa este foarte harnica, e modesta, fetele nu au aere de vedete, e strunita bine, disciplinata, pregatita, antrenoarea lor este antrenoare secunda la lotul B al Romaniei. E pacat ca Primaria nu acorda bani. Daca s-ar incheia acest parteneriat, atunci echipa s-ar numi asa cum e normal, HC Municipal Braila. Mai mult, asa s-ar putea antrena fetele de la complexul sportiv al Brailei, adica Liceul cu Program Sportiv, care ar deveni nucleul de baza al echipei. Dar intrebarea fireasca este cit va rezista echipa mare fara bani".

"Sint constient ca sportul trebuie sprijinit"

Intrebat daca are in vedere merituoasa echipa de handbal, primarul Constantin Cibu ne-a raspuns ca se gindeste sa aloce ceva bani poate mai multi decit anul trecut: "Sint constient ca sportul trebuie sprijinit, si sint de acord cu acest lucru. Ma gindesc sa le aloc ceva bani, anul trecut am dat 100 de milioane, poate acum avem ceva mai multi, ca fetele chiar merita. Dar nu am stabilit nimic inca, urmeaza sa discutam".
Handbalul brailean are un sprijin si in viceprimarul Daniela Vasioiu, care s-a aratat de parere ca trebuie neaparat gasita o solutie in acest sens: "Fetele acestea au facut minuni pentru handbalul brailean si noi trebuie sa le ajutam acum. Din nefericire, pina acum nu am avut o formula legala prin care sa facem asta, dar se pare ca parteneriatul ar fi una. Voi analiza aceasta posibilitate si o voi prezenta primarului si consilierilor, sa vedem ce va iesi".
Si viceprimarul Lucian Tilea se declara in favoarea sprijinirii echipei feminine de handbal, ba mai mult, acesta considera ca tot ceea ce inseamna sport ar trebui sa beneficieze de un impuls financiar din partea municipalitatii: "Cred cu tarie ca trebuie sprijinit tot sportul local, iar acum aceste fete care fac cunoscut numele Brailei pe unde se duc. Ele trebuie ajutate pentru ca o merita si au nevoie. In aceeasi masura trebuie sprijinit tot ceea ce inseamna sport, deoarece oamenii au nevoie de asa ceva, si este un element care nu ar trebui sa lipseasca din viata noastra".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii