Mergi la conţinutul principal

E momentul ca PNL să fie sincer

Este clar pentru toată lumea - şi am mai spus-o - că majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020 şi dublarea alocaţiilor sunt nişte bombe financiare plasate de PSD României, doar pentru a „se frige” cei care le urmau pesediştilor la guvernare. Dar asta este clar pentru cei care gândesc sau care au curajul de a fi sinceri cu sine. Orice român conştient realizează că nişte majorări aşa uriaşe sunt imposibil de suportat de un buget oricum pe minus. Evident, fanii şi „talibanii” PSD nu vor putea înţelege niciodată sau nu vor dori să o facă. Pentru ei, lucrurile sunt clare: noii guvernanţi nu vor să majoreze pensii, alocaţii, salarii şi ajutoare sociale. Ar putea, dar NU VOR. Nu vor, ca să-i urască lumea şi să nu-i voteze. Nu că nu au de unde şi că guvernarea PSD era de fapt iresponsabilă.

Totuşi, îmi place să cred că PNL nu se adresează „talibanilor” PSD. Sau că PNL a înţeles că, orice ar face, „talibanii” pesedişti nu-i vor vota niciodată. Poate actuala guvernare să şi tripleze pensiile şi salariile, pesediştii „adevăraţi” nu vor vota altceva decât PSD. Ei cred şi acum că Dragnea e nevinovat şi că e un om extrem de cinstit, că Dăncilă e deşteaptă - de altfel au şi votat-o – şi că Nicolicea, Iordache, „Mitralieră”, Codrin Ştefănescu, Olguţa, Mandea etc sunt nişte persoane foarte competente. Ei cred că firmele străine, UE, Bruxelles-ul, angajaţii multinaţionalelor etc chiar sunt duşmanii de clasă ai României, prin urmare tot ceea ce nu este PSD e rău.

PNL ar trebui să conştientizeze că electoratul său nu va fi niciodată format din cei care au votat până acum cu PSD şi că ar fi momentul, înainte de orice, de sinceritate. O sinceritate prin care să se arate, negru pe alb, cum stau cu adevărat lucrurile din punct de vedere fiscal bugetar, care este situaţia financiară actuală a României, ce ar însemna cu adevărat majorarea pensiilor cu 40% şi dublarea alocaţiilor, că, în mod normal, pentru a menţine stabilă situaţia financiară a ţării, aceste majorări ar trebui amânate. Sau ce ar însemna, concret, pentru economia românească şi pentru fiecare român în parte, dacă aceste majorări uriaşe chiar se întâmplă.

Cred că PNL n-ar mai trebui să o scalde ba cu „majorările se vor aplica”, dar „de fapt nu e chiar 100% sigur”, ba cu „să vedem ce se mai întâmplă”, „banii sunt prevăzuţi în buget, dar trebuie să vedem de fapt de pe unde mai strângem nişte bani”...

Guvernul Orban trebuie să spună clar şi răspicat: „da, fără nicio discuţie, majorăm tot ceea ce s-a decis deja că majorează, dar ca să fie foarte clar pentru toată lumea, urmările sunt acestea:...” ori „nu majorăm nimic momentan, amânăm până la data de...,” ori „majorăm doar cu atât acum, dar vom avea grijă ca restul majorărilor să se aplice de la data de..., iar planul nostru concret pe următoarea perioadă este acesta...”.

Cred că românii au nevoie de sinceritate din partea politicienilor, că de minciuni şi abureli sunt sătui de vreo 75 de ani încoace. Da, PSD a câştigat alegerile şi a guvernat minţind şi bătându-şi joc de o ţară întreagă, dar poate e timpul ca PNL să  o facă altfel: doar spunând adevărul. Şi asta înainte de alegeri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro