Mergi la conţinutul principal

E imposibil să fii separat de Dumnezeu

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Deși nu am fost niciodată separați de Dumnezeu, o iluzie străveche (și moștenită) ne face să credem în ideea separării și lipsei Lui. Din această iluzie se nasc toate fricile și apoi necazurile omenirii, în ingenioase și infinite combinații, autopersistente.

Nimic din exterior nu te va duce la pace. Ea se recucerește renunțând la ideea separării de Dumnezeu și revenind la Sine. Nu te poți separa, real, vreodată, de Voia Lui. O poți face doar cu iluzie. Însă o iluzie generează o alta, imediată; frica și consecințele ei nu au fost inventate de Dumnezeu, și nici nu există altfel decât prin iluzie.

Iubirea desăvârșită a lui Dumnezeu nu este o fantezie; dar separarea de Iubirea desăvârșită și spaima generată de ea sunt fantezii, și dispar deodată cu antrenarea voii tale de a-I urma Voia.

 

„"Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta". Aceasta este cea dintâi poruncă.”

(Sfânta Evanghelie după Marcu, XII, 30)

Și noi am cunoscut și am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el.

Întru aceasta a fost desăvârșită iubirea Lui față de noi, ca să avem îndrăznire în ziua judecății, fiindcă precum este Acela, așa suntem și noi, în lumea aceasta.

În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârșită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârșit în iubire.

Noi iubim pe Dumnezeu, fiindcă El ne-a iubit cel dintâi.”

(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, IV, 16-19)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro