Mergi la conţinutul principal

Eşti binecuvântat

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a iniţiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniştim şi să reflectăm la ce este Viaţa, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâţit-o! Vom fi însoţiţi de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar şi Facultatea de Filozofie la Iaşi şi predă ştiinţe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

 

 

 

Dinaintea naşterii eşti binecuvântat - şi chiar dincolo de a începe timpul. O binecuvântare care nu ţi se va lua vreodată, pentru că Dumnezeu nu-şi ia darurile Iubirii înapoi. Iubirea Lui este fără vreun fel de limită sau condiţie.
Doar iluzia îţi răpeşte, câteodată, percepţia binecuvântării vieţii tale şi percepţia Iubirii Lui. Dar de fiecare dată când vei dori, îţi poţi reaminti binecuvântarea Vieţii şi te poţi bucura iar, din plin, de toată Iubirea Lui.
Toate vor trece, dar tu, nu.
Iar Iubirea Lui pentru tine nu se va schimba vreodată.
Nu te teme de Iubire astăzi.

„De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea?
Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?
...Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.”
(Sfânta Evanghelie după Matei, VI, 16-17, 31-32)

„Şi noi am cunoscut şi am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el.”
(întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, IV, 16)

„Vedeţi ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem.”
(întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, III, 1)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro