Mergi la conţinutul principal

Dumnezeu ne iubește așa cum Se iubește pe Sine

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Cu câte gânduri te ataci zilnic, sau ataci pe alții, pierzându-ți permanent iubirea și liniștea adâncă?

În atac stă viața ta? Nu pentru iubire ai fost născut?

Mai presus de orice, încearcă, de astăzi, să vezi lucrurile invers, adică așa cum sunt: atunci când ataci, te ataci pe tine însuți. Iar atunci când te aperi, ai credința falsă că ești atacat și că există un pericol pentru liniștea ta adâncă. În ambele cazuri, te crezi slab și nu te afli în Iubirea Tatălui.

Dar nimeni dintre cei care sunt Fiii lui Dumnezeu nu poate fi slab, nici nu crede în altceva decât în Dumnezeul care este doar Iubire, care Îi iubește așa cum Se iubește pe Sine.

Hristos se naște pentru a ne reaminti cine suntem: Fiii Lui Dumnezeu, născuți pentru Iubire. Nu pentru pământul omului S-a născut, ci pentru a-l aduce pe om la Cer. Nu pentru suferință a venit Hristos, ci pentru a ne lămuri Calea.

Calea lui Hristos? Calea Dragostei.

Atât de mult S-a îndrăgostit Hristos de Tatăl, încât a devenit una cu El. Și atunci a fost „precum în Cer, așa și pe Pământ”.

 

Și apropiindu-se unul din cărturari, care îi auzise vorbind între ei și, văzând că bine le-a răspuns, L-a întrebat: Care poruncă este întâia dintre toate?

Iisus i-a răspuns că întâia este: "Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn".

Și: "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta". Aceasta este cea dintâi poruncă.”

(Sfânta Evanghelie după Marcu, 12, 28-30)

 

Și întru aceasta știm că L-am cunoscut, dacă păzim poruncile Lui.

Cel ce zice: L-am cunoscut, dar poruncile Lui nu le păzește, mincinos este și întru el adevărul nu se află.

Iar cine păzește cuvântul Lui, întru acela, cu adevărat, dragostea lui Dumnezeu este desăvârșită. Prin aceasta, cunoaștem că suntem întru El.

Cine zice că petrece întru El dator este, precum Acela a umblat, și el așa să umble.

Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el;

Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.

Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.”

(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, 2, 3-6, 15-17)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro