Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drumul osiilor rupte

Printre cele mai nenorocite drumuri judetene ale Brailei se numara, la ora actuala, DJ 211A, Viziru-Cuza Voda si DJ 212 Cuza Voda-Mihai Bravu. Cele doua drumuri judetene, ce merg unul in continuarea celuilalt, formeaza ceea ce brailenii numesc "Drumul Marii". Miile de autoturisme care circula zilnic pe aceasta sosea, spre sau dinspre litoral, pot ramine fara suspensii, daca soferii sint grabiti sau neatenti. Situatia este cu atit mai jenanta pentru Braila cu cit aceasta ruta e folosita de foarte multi dintre moldovenii decisi sa-si petreaca vacanta pe malul marii. Rezidentii judetelor din partea de est a tarii inca prefera aceasta ruta spre malul marii, iar impresia cu care ramin despre judetul nostru e jenanta.
Actuala stare a drumurilor respective dureaza de mai multi ani iar conducerea Consiliului Judetean recunoaste ca nu s-a mai investit de mult in reabilitarea lor. Vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu ne-a explicat, insa, ca lipsa investitiilor are un motiv serios: nu s-au cheltuit bani din surse locale, pentru ca Uniunea Europeana va finanta, cu zeci de milioane de euro, o ampla si complexa modernizare. "Ruta Viziru - Cuza Voda - Mihai Bravu este prinsa intr-un program de reabilitare ce presupune restructurarea si largirea benzilor de mers. Proiectul se afla, in momentul de fata, intr-un stadiu avansat: exista studiu de fezabilitate, proiect tehnic si caiet de sarcini. Mai trebuie ca Uniunea Europeana sa dea unda verde Programului Operational Regional, ce cuprinde mai multe proiecte pe tara, printre care si acesta. Din acel moment, putem spera la o finantare de aproape 20 milioane de euro. Expertii au stabilit ca implementarea proiectului necesita o investitie de 21,57 milioane de euro. Investitia va fi suportata in proportie de 90% din finantare europeana si 10% din fondurile Consiliului Judetean", ne-a informat vicepresedintele Moisescu, precizind ca sint sanse ca lucrarea sa inceapa pina la sfirsitul acestui an. Din momentul startului, constructorul va avea la dispozitie doi ani pentru reabilitarea soselei respectiva. Altfel spus, cel putin doi ani nu se va mai putea circula deloc pe "Drumul Marii", brailenii si moldovenii avind nevoie de rute ocolitoare, pentru a ajunge pe litoral.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii