Mergi la conţinutul principal

Drumul Expres Galați-Brăila ar trebui terminat la finalul lui 2023

• susține Sorin Grindeanu • vicepremierul se bazează pe seriozitatea UMB

 

Vicepremierul Sorin Grindeanu s-a aflat, vineri, 27 ianuarie, la Brăila, pentru a participa în mod special la semnarea contractului ce prevede realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) necesar Drumului TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – Autostrada A2, realizat printr-un proiect al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru transport, din care fac parte Consiliile Județene Brăila, Galați, Ialomița și Călărași. Cu această ocazie, Sorin Grindeanu a vorbit și despre podul de la Brăila, dar și despre stadiul Drumului Expres Brăila-Galați.

Mai exact, sursa citată a precizat că Drumul Expres Galați-Brăila ar trebui să fie gata la finalul acestui an. Viceprim-ministrul a afirmat că a avut o întâlnire și cu acest constructor și deși au existat anumite întârzieri, lucrurile par să intre pe făgașul normal.

”Îmi doresc - și având în vedere că vorbim de un constructor extrem de serios - și anume UMB - ca până la sfârșitul acestui an să avem dat în folosință și Drumul Expres Galați-Brăila. S-au depășit anumite puncte care țineau în loc. Și cea legată de autorizația de construcție peste pod și povestea cu pădurea. Că știți foarte bine. Acele lucruri au fost depășite, iar asta înseamnă că există front de lucru atunci când vremea va permite. Și la cum îi cunosc și cum știu să se mobilizeze cei de la UMB, sunt optimist că sfârșitul acestui an va însemna și darea în circulație a Drumului Expres, care bineînțeles să facă legătura cu podul. Pentru că descărcarea trebuie să vină acolo”, a mai adăugat Grindeanu.

Acesta a mai amintit și de Drumul Expres spre Focșani și de cel spre Buzău, punctând că realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru primul dintre acestea merge foarte bine, astfel că în 2023 ar trebui să fie lansată licitația pentru proiectare și execuție. Despre studiul pentru Drumul Expres spre Buzău, vicepremierul s-a arătat mai rezervat. Grindeanu a specificat că termenul maxim pentru realizarea studiilor este de 7 luni.

Reamintim că, Brăila va fi legată de Autostrada Soarelui printr-un drum de mare viteză. Vineri, 27 ianuarie, la Prefectura Brăila s-a semnat contractul privind realizarea SF-ului pentru obiectivul de investiții „Drum TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – Autostrada A2”. La eveniment au participat Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Francisk Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași și Mădălina Vișan, reprezentant legal al Asocierii East Water Drillings SRL(lider de asociere) și Primacons Group SRL, cei care vor elabora studiul de fezabilitate. De asemenea, la conferința de presă au participat și Mihai Tudose - europarlamentar PSD Brăila, Dan Nica - europarlamentar PSD Galați, precum și primarul Brăilei, Marian Dragomir, prefectul Brăilei, Iulian Timofei, alături de primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro