Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragostea bunicii este singura alinare a unei tinere de 19 ani

Un caz care le-a impresionat pe cadrele medicale ale Spitalului de Obstetrica Ginecologie Braila este cel al unei tinere de 19 ani, din localitatea Bertesti. Fanica B. a fost internata la Urgenta, unde i s-a descoperit o tumora chistica de marimea unei mingi de handbal. "Fiind o tumora chistica mare cit un cap de fat nascut la termen, exista riscul sa creasca brusc in cantitatea de lichid si sa se rupa in cavitatea abdominala, devenind o urgenta, sau se putea torsiona, lucru ce ar fi dus la necrozarea tesutului, dind o complicatie grava, de tumora torsionata. Tinerei i s-au recoltat de urgenta analizele, s-a intervenit si s-a extras un chist ovarian mare", a declarat purtatorul de cuvint al Spitalului de Obstetrica Ginecologie, dr. Alexandru Balta.
Potrivit sursei citate, bunica fetei, Sevastita B., de 81 de ani, a solicitat sa stea in permanenta sa o supravegheze pe aceasta.
Astfel, cadrele care o ingrijesc pe fata au putut afla, de la bunica, povestea trista a tinerei, care are si oligofrenie de gradul III. Cind Fanica avea un an si jumatate, a inghitit accidental soda caustica. Cu lacrimi in ochi, batrina a povestit cit a avut de patimit Fanica, in urma acestui accident. Dupa ce a stat zece luni internata la sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Braila, fata a fost transferata pe sectia Chirurgie infantila, unde, timp de trei ani, s-a aflat sub permanenta ingrijire a doctorului Ioan Florin. Cind au vazut ca fata a ramas cu sechele in urma ingurgitarii de soda caustica, parintii au abandonat-o, lasind-o pe bunica sa preia responsabilitatea cresterii ei. "Am crescut 10 copii, dar la nici unul nu tin asa mult cum tin la Fanica. Trebuie sa stau cu ea, sa am grija de ea. Nu stiti cit m-am rugat de nora-mea (mama fetei - n.r.) sa o aduca pe Fanica la spital. Fata se simtea rau si avea dureri mari de citeva zile, dar maica-sa doi bani nu a dat. Nu-i pasa de ea!", ne-a relatat femeia. Cele doua traiesc din pensia de 500 mii lei a batrinei. Atit medicii, cit si asistentele le-au adus de acasa mincare, haine si alte lucruri de stricta necesitate.
Dupa cum ne-a spus dr. Alexandru Balta, atit bunica, cit si fata, sint analfabete, ceea ce a ingreunat dialogul medical necesar in punerea diagnosticului si mai ales in fixarea momentului interventiei. "Tinara este acum in afara oricarui pericol, perioada de spitalizare, insa va fi mai lunga. Deoarece fata nu se poate deplasa si are nevoie de insotitor permanent, tot bunica este aceea care ii sta zi si noapte alaturi. Noi am fost impresionati de povestea celor doua si mai ales de batrina care, la cei 80 de ani ai sai, o ingrijeste cu atita dragoste pe fata, fiindu-i un adevarat sprijin. Sper din tot sufletul ca printre cei care citesc cotidianul "Obiectiv" sa se gaseasca oameni care sa le intinda o mina de ajutor", a mai spus dr. Balta, marcat de povestea Fanicai si a bunicii sale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii