Mergi la conţinutul principal

Doua spitale in loc de un "mamut"

Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, liberala Mariana Tarachiu, este de parere ca, pentru a optimiza serviciul medical brailean este nevoie de o reorganizare a structurilor acestuia. Fie ca este vorba de reimpartirea Spitalului Judetean sau de infiintarea unor centre medico-sociale, directorul CJAS sustine ca autoritatile trebuie sa ia in calcul cit mai repede a astfel de reforma a sistemului brailean de asigurare a asistentei medicale si de spitalizare, pentru ca fondurile care sint puse anual la dispozitia acestor servicii sa poata fi folosite in mod optim: "Din 110 miliarde de lei vechi alocate de bugetul Casei de Asigurari de Sanatate pentru judetul Braila, pina la 1 noiembrie 2006 finantarea e de 97 de miliarde. Aceasta finantare a fost chiar acoperitoare, cozile la farmacii au disparut, sumele repartizate pentru medicamente in judet a crescut si nu mai e presiune pe oras. Am realizat chiar si economii. Avem finantare si la serviciile spitalicesti. Insa la capitolul asta se tot discuta problema Spitalului Judetean. La actuala structura a acestuia, cu actualul numar de paturi, va avea mereu dificultati de administrat. Utilitatile costa foarte mult. CJ a votat de data aceasta mentinerea numarului de paturi, l-am votat si noi, cu mentiunea ca, per total spital, paturile se vor reorganiza pe sectii astfel incit sa nu mai fie discrepante intre serviciile oferite de diferite sectii".

"In opinia mea, ar fi bine ca Spitalul Judetean sa se desparta"

Directorul CJAS a tinut sa precizeze ca, in aceste conditii, cel mai indicat ar fi ca Spitalul Judetean sa se separe, pe unitati bine definite, care sa poata astfel oferi servicii de calitate brailenilor: "Este nevoie de un spital de urgenta judetean, de foc continuu, cu spitalizare de scurta durata, cu toate serviciile si structurile intr-un singur loc, ca sa nu mai trimitem pacientii in alte orase. Iar celelalte locatii ar trebui sa preia cazurile cronice sau cele care necesita spitalizare de lunga durata. In opinia mea, ar fi bine ca Spitalul Judetean sa se desparta".
Mariana Tarachiu a mai adaugat ca o solutie impotriva aglomeratiei din unele sectii ar fi infiintarea de unitati medico-sociale care sa ii preia pe cei care se interneaza iarna in spital doar pentru a reduce costurile la intretinere sau, pur si simplu, pentru ca nu au unde altundeva sa se duca: "La Braila e doar o astfel de unitate, la Ianca, care are doar 25 de paturi. CJAS da aici doar bani pentru salarii si pentru o mica parte din medicamente, iar restul cade in sarcina Primariei. Ar mai putea fi facute astfel de unitati la Viziru si Dudesti, cu investitii minime, deoarece structura exista. Cazurile de aici ocupa pe bani multi locurile din Spitalul Judetean".
Directorul Casei de Asigurari a mai precizat ca, din informatiile pe care le detine, exista foarte mari sanse ca, in urmatorii trei ani, la Braila sa se ridice si un spital regional.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro