Mergi la conţinutul principal

Două parade de excepţie la Brăila, sâmbătă şi duminică

• asta promite Primăria, care a invitat colindători din toată ţara • astfel, în alaiul format din peste 200 de persoane vor fi prezenţi maramureşeni, bucovineni, olteni, dar şi reprezentanţi ai judeţului nostru, fiecare cu costumele şi obiceiurile sale specifice sărbătorilor de iarnă • se anunţă, aşadar, nişte evenimente pline de culoare şi veselie, care nu ar trebui ratate • ambele vor începe la ora 15.00, cea de sâmbătă cu plecare din cartierul Viziru, cealaltă, de duminică, din cartierul Vidin

 

Cele două parade ale colindătorilor pregătite de Primăria Brăila pentru acest sfârşit de săptămână se anunţă a fi o minunată prefaţă a sărbătorilor de iarnă din luna decembrie. Cel puţin la nivel declarativ, în alaiul care va traversa de două ori oraşul, din două direcţii diferite, se anunţă a fi doar colindători autentici, cu costume autentice şi cu obiceiuri tradiţionale specifice mai multor zone din ţară. Astfel, au fost invitate şi şi-au confirmat prezenţa grupuri de colindători din judeţele Maramureş, Suceava şi Olt, dar şi din două comune ale judeţului nostru. Vor fi aşadar prezenţi maramureşeni din Sighetul Marmaţiei, bucovineni din Vatra Dornei şi olteni din Dumbrăveni, fiecare cu tradiţiile, costumurile şi dansurile lor specifice. Brăila va fi reprezentată de colindători din comuna Chiscani şi satul Lanurile, comuna Viziru, dar şi de un grup de copii din cadrul Şcolii „Fănuş Neagu”, din municipiu. Din informaţiile primite de la Primărie reiese că alaiul colindătorilor va fi format din circa 220 de persoane, dintre care cel puţin 120 vin din judeţele Maramureş, Suceava şi Olt.

Sâmbătă, Parada Colindătorilor va începe de la ora 15.00, cu plecare din cartierul Viziru 1, pe Calea Călăraşilor, până în Piaţa Independenţei. În traseul de duminică, 4 decembrie, au intervenit câteva modificări faţă de ceea ce s-a anunţat iniţial. Astfel, Parada Colindătorilor va începe din Vidin, din rondoul de vizavi de Liceul Progresul, şi va continua pe traseul: Calea Galaţi – Bdul. Dorobanţilor – Str. 1 Decembrie 1918 – Str. Mihai Eminescu – Piaţa Traian – înapoi pe Str. Mihai Eminescu – Str. Ana Aslan – Str. Şcolilor – Bdul. Independenţei – Piaţa Independenţei.

Reprezentanţii Primăriei spun că, nici sâmbătă şi nici duminică, circulaţia auto nu va fi întreruptă pe traseele urmate de colindători. În schimb, alaiul va fi însoţit de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Locale, care vor dirija circulaţia în aşa fel încât să fie evitate eventualele incidente.

Din fericire, se pare că şi vremea va ţine cu organizatorii şi participanţii la cele două parade. Astfel, prognozele meteo anunţă că norii se vor retrage sâmbătă şi duminică, astfel că va fi vreme însorită, numai bună pentru o plimbare alături de colindătorii veniţi la Brăila, chiar dacă temperaturile vor fi relativ scăzute.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro