Mergi la conţinutul principal

Două milioane din banii lui Dragnea pentru reabilitarea unui drum comunal la Tudor Vladimirescu

După ce Primăria Chiscani a investit anul trecut circa 8,3 milioane de lei pentru reabilitarea unui tronson în lungime de 5,4 kilometri din drumul comunal nr. 8, aflat pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale Chiscani, a venit şi rândul celeilalte porţiuni din această şosea, aflată pe raza UAT Tudor Vladimirescu, să beneficieze de reparaţii. Astfel, Primăria Tudor Vladimirescu a scos la licitaţie, prin Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) un contract privind reabilitarea a 2,83 km din DC 8, porţiune situată între Gara Lacu Sărat şi intersecţia cu drumul naţional 22 Brăila - Râmnicu Sărat. Contractul mai prevede, pe lângă reabilitarea sistemului rutier, şi realizarea de şanţuri de pământ şi acostamente de piatră spartă. Valoarea estimată a achiziţiei, conform devizului general, este de 2,02 milioane lei, fără TVA, respectiv 459 mii de euro, fără TVA. Perioada de executare a lucrărilor prevăzute în caietul de sarcini este de şase luni. Data limită a depunerii ofertelor de către firmele solicitate este marţi, 9 septembrie, ora 10.00. Deschiderea ofertelor va avea loc în aceeaşi zi, la ora 13.00. Criteriul de atribuţie este preţul cel mai scăzut. Banii pentru acest proiect provin din fondurile alocate judeţului nostru prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală gestionat de Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea.
Porţiunea de drum care urmează să fie reabilitată este, la ora actuală, atât de plină de gropi încât prea puţini şoferi se mai aventurează pe acolo. La fel era, în urmă cu un an şi jumătate, şi celălalt tronson al DC8, care trece prin spatele Lacului Sărat. Acesta a fost reabilitat, însă, pe cheltuiala Primăriei Chiscani, iar acum arată mult mai bine. Primarul din Chiscani, Ion Crăciun, declara anul trecut că ar fi putut merge cu reabilitarea şi pe tronsonul care aparţine comunei Tudor Vladimirescu, însă legea nu i-a permis acest lucru.
"Dacă se rezolva problema cu regionalizarea, nu mai era restricţia asta ca o comună să poată investi doar pe drumul de pe raza sa administrativ-teritorială şi am fi putut face proiectul în aşa fel încât să mergem cu reparaţiile până la capăt", ne-a explicat, la vremea respectivă, primarul Chiscaniului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro