Mergi la conţinutul principal

Două eleve de la Liceul “Perpessicius” merg la Olimpiada Naţională de Pedagogie-Psihologie

• Raluca Bălan şi Cristina Erika Ciobanu sunt fetele care s-au calificat la această olimpiadă • competiţia se va desfăşura în perioada 2-5 mai, la Timişoara

 

În vacanţa de Paşte, două eleve de la Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius” se vor afla la Timişoara pentru a reprezenta judeţul Brăila la Olimpiada Naţională de Pedagogie-Psihologie. Este vorba despre Raluca Bălan şi Cristina Erika Ciobanu, ambele coordonate de profesoara Maria Ţino, care vor concura în perioada 2-5 mai cu cei mai buni elevi de la liceele pedagogice din ţară.

Raluca este elevă în clasa a IX-a şi este pentru prima oară când se califică la olimpiadă, până acum însă ea fiind premiată la concursuri de limba română.

Aceasta ne-a spus că a ales să urmeze profilul învăţător-educator pentru că îşi doreşte să devină profesoară de limba română. De altfel, încă de când era mică Raluca şi-a dorit asta, iar în gimnaziu s-a convins că acesta e drumul pe care vrea să meargă, inspirată de profesoara ei de limba română. În timpul liber îi place să scrie poezii şi să citească.

Cristina este elevă în clasa a XI-a, iar anul trecut ea a participat la Olimpiada Naţionala de Argumentare, Dezbatere şi Gândire Critică “Tinerii Dezbat”. Tânăra susţine că domeniul pedagogie-psihologie o atrage foarte mult, în special  pedagogia şi managementul. Şi, deşi atunci când era mică şi lumea o întreba ce vrea să facă când o să fie mare răspundea că vrea să fie director de bancă, acum Cristina e hotărâtă să devină învăţătoare, meserie ce se mulează perfect pe personalitatea ei.

Iar pentru că cele două tinere vor fi cadre didactice peste câţiva ani, le-am întrebat ce fel de profesor le-ar plăcea să fie.

Raluca: “Vreau să fiu un profesor corect, care îşi respectă elevii şi ştie să se facă respectat, un profesor care să îi facă pe copii să fie pasionaţi de materia mea. Să le placă ceea ce fac eu, iar ei, la rândul lor, să lucreze cu plăcere”.

Cristina: “Aş vrea să îi fac copii să înveţe materia într-un mod mai atractiv pentru că şi învăţătoarea mea a ştiut să ne atragă şi ea este modelul meu. Şi, pe lângă materia în sine, mi-ar plăcea să fac multe activităţi cu copiii, pentru că cel mai mult înveţi jucându-te”.

Olimpiada Naţională de Pedagogie-Psihologie se va desfăura în perioada 2-5 mai.

Felicitări elevelor şi profesoarei coordonatoare! Mult succes la etapa naţională!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro