Mergi la conţinutul principal

Două drumuri judeţene pregătite să intre în reparaţii masive, cu finanţare prin PNDL

• unul dintre acestea este DJ 221B Brăila - Vădeni, drumul care i-a speriat cu denivelările sale pe brăilenii care au mers, sâmbătă, la mitingul aviatic de lângă Vădeni • celălalt tronson de drum pentru care s-a finalizat licitaţia şi urmează să se semneze contractul de execuţie cu constructorul se află în Insula Mare a Brăilei • cele două drumuri ar putea intra în execuţie imediat după semnarea contractului, cu condiţia să fie viraţi banii de la Guvern • pentru alte patru drumuri judeţene finanţate prin PNDL, licitaţiile trebuie finalizate până pe 22 iunie • în ceea ce priveşte reparaţiile făcute pe şoselele adminstrate de CJ cu bani de la bugetul judeţului, pe Lotul Brăila Nord lucrările sunt în grafic, însă pe Lotul Brăila Sud deja au apărut întârzieri

 

Veste bună despre drumul judeţean 221B dintre Brăila şi Vădeni, cel care i-a pus în dificultate, sâmbătă, pe şoferii porniţi spre ediţia din acest an a mitingului aviatic organizat de Aerial Club. După cum v-am mai informat, şoseaua respectivă este plină de gropi şi de denivelări foarte pronunţate, pentru că nu a mai beneficiat de reparaţii de foarte mulţi ani, iar fundaţia i-a cedat pur şi simplu pe porţiuni întinse. Conducerea Consiliului Judeţean ne-a informat că reabilitarea DJ 221B ar putea începe chiar din luna iunie a acestui an. Concret, licitaţia pentru desemnarea constructorului a fost finalizată pe 29 mai, iar în data de 6 iunie câştigătorul, firma “Tancrad” SRL Galaţi, unic participant, este aşteptat la sediul CJ Brăila pentru a semna contractul. Lucrarea ar putea începe imediat, doar dacă vor veni şi banii alocaţi de la bugetul de stat. Vicepreşedintele CJ, Ionel Epureanu, ne-a explicat că această investiţie este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi că banii vin în funcţie de fondurile disponibile la momentul semnării contractului. “Din experienţa anilor anteriori, ştim că fondurile PNDL sunt suficiente până în lunile septembrie - octombrie, deci sperăm că nu vor fi probleme cu virarea banilor, pentru ca investiţia în reabilitarea DJ 221B să poată începe imediat după semnarea contractului cu firma câştigătoare”, ne-a declarat vicepreşedintele Epureanu.

În momentul de faţă, CJ Brăila mai are în derulare încă cinci proiecte de reabilitare sau modernizare a unor drumuri judeţene, cu finanţare prin PNDL. La fel ca şi în cazul DJ 221B, mai există un tronson de drum pentru care licitaţia este finalizată, iar câştigătorul urmează să semneze contractul. Este vorba despre modernizarea unui tronson din drumul judeţean 212A Brăila - Măraşu, din  Insula Mare a Brăilei. Tronsonul în cauză este cuprins între kilometrul 42 şi kilometrul 59. Licitaţia a fost adjudecată tot de firma “Tancrad”, ca unic participant, pe 24 mai, iar contractul urmează să se semneze pe 4 iunie. Dacă vor fi viraţi şi banii, lucrările vor putea începe de pe 5 iunie.

Celelalte patru proiecte finanţate prin PNDL sunt încă în procedură de licitaţie. Termenul estimat pentru finalizarea procedurii este 22 iunie, însă la aceste licitaţii s-au înscris mai mulţi participanţi şi este posibil să apară şi contestaţii care să prelungească cu câteva săptămâni până la câteva luni semnarea propriu-zisă a contractului.

Tronsoanele de drum vizate sunt: DJ 211B Victoria - Mihai Bravu, între km 17 plus 550 m şi km 27 plus 550; DC 59, de la km 0 la km 11, între DJ 212A şi staţiunea Blasova; DJ 255A, de la Cotu Lung la intersecţia cu DN 23, între km 26 şi km 30

 

Lucrările finanţate cu bani de la judeţ: “Tancrad” în grafic, “Promotas” în uşoară întârziere

În ceea ce priveşte lucrările de reparaţii prin plombări şi turnare de covor asfaltic pe drumurile administrate de Consiliul Judeţean, cu fonduri de la bugetul judeţului, situaţia se prezintă în felul următor:

Pe lotul drumurilor din partea de nord a judeţului, adjudecat de firma “Tancrad SRL Galaţi, s-a ajuns la jumătatea lucrărilor. Termenul de finalizare este sfârşitul lunii iunie, iar firma gălăteană s-ar putea încadra, dacă menţine actualul ritm de lucru pe şantier, după cum precizează vicepreşedintele CJ Ionel Epureanu. Acesta ne-a informat că până în prezent s-a turnat covor asfaltic pe o porţiune de 10,2 km din DJ 203, de la limita judeţului Buzău spre Galbenu - Sătuc - Făurei. Pe DJ 203A limita judeţului Buzău - sat Plăsoiu, s-a turnat covor asfaltic pe 0,5 km şi se execută plombări pe tronsonul Galbenu - Drogu - Vişani. Se fac pregătiri pentru covor asfaltic pe DJ 202 N Gradiştea - Ibrianu. S- început turnarea de covor asfaltic pe DJ 202 B Gemenele - Movila Miresii. Drumul are o lungime de 7,2 km şi va fi gata până la sfârşitul acestei săptămâni, după care se va intra pe DJ 221 Găvani - Gemenele - Râmnicelu, pentru covor asfaltic pe o porţiune de 6,5 km. De asemenea, se fac plombări, tot pe DJ 221, între Cazasu şi Găvani, iar pe DJ 255A Romanul - Scorţaru Vechi se fac pietruiri, pe o lungime de 7 km.

În ceea ce priveşte Lotul Brăila Sud, adjudecat de firma brăileană “Promotas”, s-au făcut lucrări pregătitoare, urmând să fie turnat covor asfaltic pe o porţiune de 14,5 km din DJ 203 Făurei - Însurăţei şi se fac pregătiri pentru plombări pe o suprafaţă totală de 10.500 metri pătraţi, pe acelaşi drum. De asemenea, pe DJ 211A Bordei Verde - Viziru - Cuza Vodă s-au făcut plombări pe 90% din suprafaţa planificată.

Termenul limită pentru finalizarea lucărilor de reparaţii pe Lotul Brăila Sud este prima săptămână a lunii iulie. Lucrările s-au realizat în proporţie mai mică de 50%, astfel că au apărut întârzieri în grafic care dau de înţeles că termenul limită nu va fi respectat. “Dacă nu va termina la timp, firma în cauză va fi penalizată”, ne-a declarat vicepreşedintele Ionel Epureanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro