Mergi la conţinutul principal

Domeniul public brăilean, eliberat de 70 de rable “uitate” de proprietari în acelaşi loc de ani de zile

• proprietarii maşinilor în cauză au fost somaţi de Poliţia Locală să elibereze locurile ocupate abuziv • cei mai mulţi s-au conformat, însă au fost şase situaţii în care proprietarii n-au reacţionat în niciun fel, rablele au fost sechestrate de autorităţi, fiind duse în depoul Braicar din cartierul Radu Negru

 

Cum numărul maşinilor creşte continuu, locurile de parcare de pe raza municipiului Brăila sunt ce în ce mai greu de găsit, în special în cartierele de blocuri, unde străzile sunt efectiv sufocate de autoturismele locatarilor. Iar când anumite spaţii sunt ocupate permanent de maşini vechi, abandonate de ani de zile pe domeniul public, frustrarea şoferilor care cu greu găsesc un loc unde să îşi ţină maşina personală creşte exponenţial. Autorităţile locale încearcă să elibereze domeniul public de rablele abandonate, în ultimii ani sute de astfel de “ruginituri” fiind ridicate şi duse la fier vechi. Chiar şi aşa, încă mai sunt numeroase maşini abandonate în Brăila. De la începutul anului în curs, agenţii Biroului Circulaţie pe Drumurile Publice al Poliţiei Locale Brăila au identificat 70 de autoturisme fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Brăila. După cum informează biroul de presă al instituţiei, în urma demersurilor poliţiştilor locali, cei mai mulţi proprietari s-au conformat somaţiilor şi şi-au ridicat autoturismele de pe domeniul public, eliberând trotuarele, parcările sau chiar părţile carosabile pe care le ocupau abuziv. Au fost, însă, şi proprietari mai îndărătnici, care n-au dat nici doi bani pe somaţiile poliţiştilor locali. Maşinile acestora au fost luate de pe domeniul public şi sechestrate într-un depou al Braicar, putând fi recuperate doar după plata unor taxe. “În acest moment, 15 autoturisme se află în termenul de 10 zile conf. Art. 2 din Legea 421/2002 pentru eliberarea terenurilor ce aparţin domeniului public sau privat al municipiului Brăila. În 6 cazuri, acolo unde proprietarii nu s-au conformat somaţiilor, autovehiculele au fost ridicate de pe domeniul public de către SC Braicar SA Brăila şi transportate la Depoul din cartierul Radu Negru al societăţii. Poliţiştii locali vor continua acţiunea de identificare a autoturismelor abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Brăila”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro