Mergi la conţinutul principal

Doar 8,5% dintre brailenii ale caror case au fost nationalizate si-au primit imobilele inapoi

Doar 8,5% dintre brailenii care au depus notificari in baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, au primit imobilele in natura. Ceilalti au primit ori despagubiri, ori s-a dispus compensarea cu alte bunuri sau combinarea masurilor reparatorii.
Asa cum ne-a informat subprefectul Mircea Fudulaiche, din totalul de 4.242 notificari primite in baza acestei legi, au fost solutionate pina acum 2.924: "Modul de solutionare al celor 2.924 notificari s-a concretizat in 367 restituiri in natura si 2.065 restituiri in echivalent in conditiile prevazute de Titlul VII din Legea nr. 247/2005. De asemenea, 16 notificari au fost solutionate prin compensarea cu alte bunuri, in speta terenuri, iar alte 49 notificari au fost solutionate prin combinarea masurilor reparatorii, acordindu-se compensari cu alte bunuri - terenuri - cit si despagubiri". Fudulaiche a mai adaugat ca 68 de notificari au fost directionate catre AVAS Bucuresti, institutie competenta in solutionarea unor astfel de cereri. Totodata, acesta a mai explicat ca, la nivelul judetului nostru, au fost respinse pina in prezent 259 notificari, pe motiv ca cererile in cauza fie nu faceau obiectul Legii 10/2001, fie solicitantii nu faceau dovada dreptului de proprietate cu privire la bunul solicitat sau nu au dovedit calitatea de mostenitor. "Mai sint in lucru un numar de 1.318 notificari, majoritatea solicitarilor regasindu-se la Primaria Municipiului Braila", a mai adaugat Mircea Fudulaiche.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu