Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dmitri Medvedev s-a mutat la Kremlin

Presedintele ales al Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a mutat la Kremlin cu opt saptamini inainte de a prelua functia de la actualul sef de stat, Vladimir Putin, a declarat joi o sursa de la Kremlin, citata de Reuters.
Sursa a confirmat o informatie aparuta in cotidianul rus Izvestia, potrivit careia Medvedev s-a mutat din fostul sau birou de la sediul Guvernului, intr-unul nou, din cladirea 14 de la Kremlin, in apropiere de imobilul in care se afla biroul lui Putin.
Sursa, care si-a pastrat anonimatul, a precizat ca initiativa este menita sa asigure un transfer al puterii in conditii optime, in momentul in care Medvedev va fi numit in functia de presedinte, la 7 mai.
"Da, pot sa confirm acest lucru", a declarat sursa. "Daca va amintiti, au existat informatii despre un decret emis, care sa asigure ca presedintele ales va beneficia de conditii prielnice pentru desfasurarea activitatii sale si (mutarea) are legatura cu acesta", a adaugat ea.
Medvedev, fost profesor de drept in virsta de 42 de ani, si apropiat al lui Putin, a cistigat alegerile prezidentiale de la inceputul acestei luni, devenind astfel cel mai tinar sef de stat rus, de la Tarul Nicolae al II-lea.
Putin, in virsta de 55 de ani, va detine functia de permier. Analistii urmaresc indeaproape modul in care el va imparti prerogativele cu Medvedev.
Decretul, emis de Putin la o zi dupa victoria obtinuta de Medvedev la 2 martie, cere personalului de la Kremlin sa ofere presedintelui ales o resedinta oficiala si sprijin administrativ in perioada transferului responsabilitatilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii