Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dispensarul din Marasu este sponsorizat de francezi

Infratita de 15 ani cu localitati din regiunea franceza Cholet, comuna Marasu a fost sponsorizata, recent, cu 2.500 euro de catre Asociatia franceza, pentru taierea unor plopi uriasi care puneau in pericol mai multe cladiri, printre care si dispensarul satesc.
Dupa cum ne-a informat dr. Florentina Iancu, medicul din Marasu, prin actiunea Asociatiei franceze, condusa de prof. Claude Bossard, au fost taiati plopii batrini din centrul comunei, putrezi la radacina, care riscau sa se prabuseasca in orice moment peste Dispensarul uman, Posta si Politie, reprezentind un pericol real pentru populatie. Pentru executarea lucrarilor a fost solicitata o firma de alpinism utilitar din Brasov, implicindu-se in mod direct si Primaria din Marasu, am mai aflat de la medicul din localitate.
In ceea ce priveste sponsorizarea dispensarului din Marasu de catre Asociatia franceza, dr. Florentina Iancu ne-a spus ca, de-a lungul celor 15 ani de infratire cu localitatile Saint Andre, La Leguimiere si Saint Leger, au fost realizate mai multe proiecte care au vizat dispensarul medical, cit si scolile si Primaria din Marasu.
"La dispensarul medical a fost realizata o instalatie de pompare automata a apei, fiind inlocuit sistemul vechi de pompare manuala, la ora actuala fiind apa curenta in tot dispensarul, cu ajutorul instalatorilor francezi si a materialelor aduse de acestia. Tot aceasta Asociatie franceza a adus pentru Dispensar paturi, saltele, mobilier, materiale sanitare. De-a lungul anilor, s-au realizat si schimburi culturale intre localitati, tineri din Franta au venit la noi in comuna, au organizat spectacole cu prietenii lor romani, dar si localnicii din Marasu au fost in Franta, in trei excursii, au vizitat Parisul si statiunile de la Oceanul Atlantic", am mai aflat de la dr. Florentina Iancu.
Potrivit sursei citate, pentru anul 2006, Asociatia franceza intentioneaza sa sponsorizeze cu 2.500 euro satul Magureni, aflat la 13 kilometri de centrul comunei Marasu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii