Mergi la conţinutul principal

Directorul CET are un salariu de incadrare de 3.100 RON

Salariul directorului CET, Nicu Bajan, nu ar fi nici pe departe atit de mare pe cit spun unii, iar membrii AGA de la aceasta unitate nu au mai incasat un ban, ca indemnizatie, din anul 2004; nu ca indemnizatiile ar fi cine stie ce, ca valoare. Declaratiile au fost facute, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de consilierul PSD Sorin Bosneag, membru in AGA la CET, care a pus punct, in acest fel, discutiilor cu privire la salariul enorm pe care l-ar incasa directorul CET si, implicit, indemnizatiile mari ale membrilor CA si AGA. Declaratiile lui Bosneag vin dupa comentariile din urma cu citeva saptamini facute de consilierul municipal Grigore Potec, potrivit carora, in urma cu doi ani, salariul directorului CET ar fi fost de 100 milioane lei vechi si dupa recenta sedinta CLM in care mai multi consilieri au cerut sa se precizeze salariul amintit, insa le-a fost refuzat in raspuns clar. "Eu sint in AGA la CET din anul 2002. De atunci, si pina la ora actuala, salariul directorului a ramas acelasi: circa 30 de milioane de lei vechi, mai exact, 31,330 milioane lei. Nu s-a majorat pentru ca nu au existat motive. La acesta se adauga sporurile prevazute de lege, dar nu mai mult de 50% din valoarea salariului. Acele sume care s-au vehiculat au fost enorme, dar nu am comentat nimic la sedinta CLM, pentru ca nu am vrut sa intru in disputa cu unii dintre colegii nostri, consilieri, care habar n-au pe ce lume traiesc. Domnul consilier Potec, in afara de faptul ca a fost in AGA la CET, nici macar la ora actuala nu stie ce salariu are directorul. A vorbit despre 100 milioane lei".

"Nici macar 240 lei brut nu vom lua noi ca imputerniciti, ci undeva la 190 RON net"

Daca tot a atins subiectul CET, Bosneag a vrut sa mai lamureasca un lucru: "In al doilea rind, eu, care sint cel mai vechi in AGA la CET, incepind cu luna ianuarie 2004 nu am mai luat nici un leu, in aceasta calitate, pentru ca nu s-au dat si nici nu am cerut. Nu s-au dat pentru ca, la un moment dat, s-au gasit niste probleme legate de statut, de actul constitutiv. Mai exact, actul constitutiv al societatii este in asa fel facut incit nu se pot da indemnizatii la membrii AGA atit timp cit societatea nu are profit. CET, de fapt, a avut profit, dat trebuia sa acopere pierderile din urma, cit a fost domnul Constantin si altii ca el, directori. Incepind din 2003 are an de an profit, dar tot profitul era destinat acoperirii pierderilor din perioada anterioara. Nici eu, nici ceilalati nu au mai luat nici un ban, din 2004. Legea prevede la ora actuala ca acela care este imputernicit acolo, sa ia o indemnizatie de pina la 25% din salariul directorului - s-a fixat la 15% in sedinta CLM -, dar nu mai mult de 25% din salariul mediu brut al societatii. Or, in conditiile in care salariul mediu brut al CET este 971 de RON, nici macar 240 lei brut nu vom lua noi ca imputerniciti, ci undeva la 190 RON net. Cind am auzit ce sume vehiculeaza domnul Potec... si dinsul barem o spune pe fata, dar mai sint unii colegi din CLM care prin spate tot vehiculau tot felul de prostii".
Bosneag a negat si faptul ca CET s-ar afla intr-o situatie financiara atit de grava, incit sa se ajunga, la finalul anului, la insolvabilitate, asa cum estimau consilierii Mario Da'Ros (PD) si Grigore Potec (PLD). El admite doar ca, la finele anului, exista riscul - destul de mare - ca CET sa iasa pe pierdere: "Societatea asta se afla intr-o situatie grava din punct de vedere financiar, este adevarat. Ei si-au planificat niste costuri, niste reparatii, si nu sint putine, pentru ca dotarea tehnica este la pamint si ei sint nevoiti sa bage o groaza de bani in modernizare. CET-ul e nevoit an de an sa bage sume imense in reparatii curente, ca sa poata sa functioneze. Cind au fost temperaturi scazute si a fost necesar de caldura, atunci a fost bine, s-au acoperit cheltuielile si au ramas si cu profit. Anul acesta, in ianuarie, februarie si martie a fost cald, productia mica, in schimb, cheltuielile aceleasi. Vine vara, nu va functiona decit apa calda, care produce pierderi unitatii, si situatia se complica. Nu exista riscul ca la finalul anului sa se ajunga la starea de insolvabilitate, pentru ca deja s-au discutat niste masuri in CA si urmeaza sa le discutam si in AGA, dar exista riscul - si pentru mine este si certitudine - ca anul acesta nu se vor inchide pe profit, mai ales ca nu dorim sa afectam decit pe cai naturale numarul de salariati".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu