Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorii de scoli lasa pe ultimul moment pregatirea contra gripei aviare

Scoli si primarii inchise cu lacatul, in localitatile din Braila. Chiar daca ieri a fost ultima zi, inainte de reluarea cursurilor, directorii unitatilor de invatamint si primarii au preferat sa lase pe astazi dimineata pregatirile pentru instalarea de covorase cu dezinfectant, ca masura de prevenire a gripei aviare. In curtile unor scoli, insa, gainile umblau libere, chiar linga copiii care jucau fotbal, in ultima zi de vacanta.
Scolile si primariile din judetul Braila au fost inchise ieri cu lacatul, dovada ca atit directorii, cit si primarii au decis sa profite de ziua libera si sa amine pe miine dimineata luarea masurilor impuse pentru prevenirea imbolnavirilor cu gripa aviaaa, in unitatile de invatamint. Unii dintre primari si-au pregatit covorasele si dezinfectantul necesare si le-au depozitat in propriile birouri, urmind sa le imparta, miine dimineata, directorilor de scoli. Asa s-a intimplat la Chiscani, unde, dupa cum ne-a informat viceprimarul Relu Bogdan, ieri erau pregatite toate cele necesare, urmind a fi distribuite scolilor, astazi, inainte de inceperea cursurilor. Ieri, la prinz, la primarie nu era decit paznicul, care ne-a informat ca nu sint la lucru nici primarul, nici viceprimarul, dar, dupa cit stie el, totul este sub control, in ce priveste reluarea cursurilor in conditii de siguranta: "Se iau masuri pentru deschiderea de miine a scolilor, cu covorasele acelea cu dezinfectant, avem tot ce ne trebuie, dar lucrurile astea o sa se faca miine dimineata, la prima ora. Nu va pot arata solutia dezinfectanta si covorasele, pentru ca
sint inchise la domnul viceprimar in birou si nu am cheie".
In satul Lacu Sarat, din comuna Chiscani, insa, pina la aparitia covoraselor dezinfectante, am putut constata, ieri, in curtea scolii, ca alaturi de citiva copii care se jucau, zburataceau circa 20 de gaini. O sateanca ce se afla in zona ne-a spus ca nu este deloc in ordine acest lucru, dar au fost de parere ca nu autoritatile sint de vina, ci aceia care nu inteleg apelurile primarului, si-si lasa gainile libere: " Da, sint o gramada de gaini lasate libere, chiar in curtea scolii si a gradinitei, pe partea cealalta, pe strada cealalta, pe acolo intra. Cred ca este periculos pentru copii, ca daca s-a anuntat si la televizor cu gripa asta aviara... ce sa fac, daca lumea nu vrea sa inteleaga? Primarul le-a spus sa nu mai lase pasarile libere, dar stiti cum e lumea".
Intrebati daca stiu ceva despre gripa aviara, copiii care se jucau pe tapsanul de linga scoala ne-au convins ca sint informati: "Stim ce e gripa aviara, ne-a povestit de gripa mama si am auzit la televizor.
Ne-a spus sa ne ferim de gaini, ca putem fi infestati cu gripa aviara, sa nu punem mina pe ele, nici daca sint moarte. Nu trebuie lasate libere gainile, trebuie inchise!".
Nici la Cazasu, scoala sau primaria nu erau deschise, ieri, in jurul prinzului.
Potrivit indicatiilor date de Prefectura, miine dimineata, la ora 7.30, toate institutiile de invatamint din judet trebuie sa aiba covorasele cu dezinfectant pregatite, la toate intrarile.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii