Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dinu Patriciu: "Adica vrei sa-mi spui mie ca Basescu n-are moaca de cioban?"

Reporter: Domnule Patriciu, v-ati luat la revedere de la prieteni, de la rude?
Patriciu: Mai baiatule, stiu ce vrei sa insinuezi. Numai ca pe mine astfel de glumite ma lasa rece. Am vazut prin ziare tot soiul de caricaturi care ma infatisau pe mine intr-o celula, deci eram la puscarie. Ba unii m-au desenat si cu ghiulea la picioare. Deci vreau sa-ti spun ca nu-mi pasa. Basescu a vrut razboi, apai razboi o sa fie. Sa nu uite ca eu nu sint nici Petre Roman si nici Adrian Nastase. Cind faceam eu afaceri, el bea suc de la dozator cu aspartan. Acum vad ca s-a ajuns. Se da semecher la televizor, ne tine discursuri despre moralitate si pozeaza in mare luptator anticoruptie. In curind, oamenii isi vor da seama ca au de-a face cu un circar de duzina, iar el va prinde cu siguranta al doilea mandat, dar in nici un caz la Cotroceni. La Jilava, da, sint de acord.
Reporter: Pina atunci, daca o sa aveti o comportare ireprosabila, dumnea'stra o sa fiti eliberat.
Patriciu: Iar incepi? Nu s-a nascut inca judecatorul care sa ma aresteze pe mine. Cit despre procurorii care cica fac rechizitoriul in dosarul "Rompetrol" nu vreau sa mai fac alte comentarii. Ramin la parerea pe care am exprimat-o in dese rinduri: pe baietii astia ii duce minte mai mult decit pe un sef de post de la tara. In loc sa faca nu stiu ce ancheta, mai bine ar face cheta sa-si cumpere Codul Penal. Le-as da eu bani pentru treaba asta, numa' sa-mi promita ca o sa-l citeasca si ca o sa le si ramina ceva in capul ala.
Reporter: Cind v-ati dat seama ca Basescu este cioban?
Patriciu: In momentul in care a dat ordin sa fiu anchetat. Da-l naibii de marinar nerecunoscator! Pe vremea cind avea un biet serviciu la Primaria Bucuresti, toata ziulica ma lauda si se mira cum am putut sa construiesc un asemenea imperiu in regimul de trista amintire pesedist. Imi spunea ca de astfel de oameni de afaceri are nevoie Romania, nu de "mafia personala a lui Adrian Nastase" - asta ca sa citez din clasicul Basescu. Cea mai mare greseala a vietii mele nu a fost ca nu m-am facut profesor de tumbe, asa cum visam in liceu, ci ca l-am votat pe Traian Basescu.
Reporter: Nastase nu v-ar fi arestat.
Patriciu: Nastase nu ar fi arestat pe nimeni. In schimb, Basescu vrea sa ne aresteze pe toti. De acord, dar pun si eu o intrebare: pe el cind va da ordin sa fie arestat?
Reporter: De asta l-ati facut cioban?
Patriciu: Stai putin: adica vrei sa-mi spui mie ca Basescu n-are moaca de cioban? Domn'e, l-ai vazut cum arata cu fesul ala pe cap? Multi au zis ca parca-i Dorel din reclama aia la coniac. Fals! Dorel e baiat simpatic, pare om de omenie. Nu ca Basescu asta care stie doar sa hahaie si sa priveasca picior peste picior. Nu ma leg de defectele lui fizice, ca nici eu nu sint frumosul Pamintului. Problema este ca el nu numai ca seamana cu un cioban autentic care sta in virf de munte, da' se mai si comporta ca un cioban. Stii cum injura prin sedintele CSAT? Uita-te numai ce i-a facut lui Tariceanu, care-i baiat elegant. A profitat de faptul ca prim ministrul nostru este liberal si nu stapineste limbajul licentios, pentru a-l jigni de fata cu toata lumea si a-l pune in dificultate. Numai ciobanii fac asa ceva. Dar macar ei au bunul simt sa nu candideze la presedintie.
Reporter: Ce are Basescu cu dumnea'stra?
Patriciu: Habar n-am si nici nu ma intereseaza. Probabil este invidios pentru ca eu am barba frumoasa, bine echilibrata pe suprafata fetei, iar el a ramas chel de cind haul. Cine stie, poate ca are un dinte impotriva celor care fac afaceri cu petrol. Vad ca a tabarit si pe fratii Iancu. Stau si ma gindesc ca acest Basescu, care se declara proamerican pina in maduva oaselor, isi da pe fata arama de comunist ordinar. Si pot veni si cu argumente. Zi-mi si mie citi magnati ai petrolului au fost arestati in SUA si citi au fost bagati la zdup in Rusia? Mi-e tot mai clar ca Basescu este doar un tovaras travestit in democrat european care, daca va mai apuca sa stea inca cinci ani la Cotroceni, ne va va face pe noi, toti romanii, sa emigram dracului in Rusia. Stiti vorba aia: dintre doua rele, o alegi pe aia care nu te trimite la pirnaie, daca-mi este permisa aceasta exprimare neacademica.
Reporter: Sinteti in cirdasie cu Tariceanu, de aia il aparati!
Patriciu: Nu sint in nici o cirdasie cu domnul Tariceanu. Ne cunoastem de-o viata, iar daca domnia sa a ajuns premier nu o sa stricam acum prietenia, pentru ca asa vrea Basescu. Poate ca acolo la el, la stina, se obisnuieste ca ciobanii sa se certe de la oi, de la brinza sau de la urda. Eu si domnul Tarcieanu sintem oameni cizelati, si timpul imi va da dreptate ca nu m-am inselat atunci cind am spus ca ciobanul tot cioban ramine, oricite sacouri scumpe i-ai cumpara si oricite voturi i-ai da.
Reporter: Va multumesc, domnule Patriciu, promit ca am sa va vizitez.
Patriciu: Chiar te rog. Stii unde sint birourile "Rompetrol", da?
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii