Mergi la conţinutul principal

Din ciclul: doi se bat si-al treilea cistiga

La liberalii braileni este ca la mesterul Manole: ce fac unii ziua, darima altii, peste noapte. Numai ca aici, actiunea distructiva nu are caracter nocturn, ci se face in plina zi, ca sa se vada mai bine ce, si cum se strica. Principala tinta a atacului informatic, de tip terorist, este evidenta membrilor de partid, informatie vitala, care poate determina pierderea sau cistigarea alegerilor. Teroristii, in numar de doi, au fost depistati zilele trecute, in flagrant cu mouse-ul in mina, in timp ce umblau la evidenta membrilor de partid. Cei surprinsi asupra faptului au explicat ca nu faceau decit sa separe cotizantii de necontizanti, neprecizind insa despre ai cui cotizanti este vorba. Drept este ca nici nu era nevoie de prea multe explicatii, ca daca dai peste niste indivizi inchisi in biroul deputatului Gabriel Sandu, care este prieten la catarama cu senatorul Dan Sabau, este lesne de dedus cotizantii cui erau valabili. Ideea este ca oamenii operau calculatorul, astfel incit, la un eventual calcul al membrilor de partid, chiar daca nu numara cine trebuie, sa iasa ce trebuie.
Acum, pe ultima suta de metri, inainte de alegerile municipale, lupta pentru viitoarea suprematie, intre cele doua tabere din PNL, se da pe viata si pe moarte, iar loviturile sub centura sint la ordinea zilei. Oamenii lui Cibu isi inscriu angajatii cu turma, de te si miri cum a lovit epidemia liberala in sute de oameni, in acelasi timp. De, prietenul la nevoie se cunoaste! Si daca atunci cind primarul are o nevoie mare de voturi, ii dai o mina de (oameni, in) ajutor, si Cibu, cind ai tu nevoie mare de concesionarea unui teren, o sa-ti acorde sprijin. In contrapartida, oamenii lui Sabau radiaza instrusii de pe listele cu votanti, pe motiv ca nu si-au platit cotizatia individual. Daca si-o plateau individual, ii radiau pentru ca si-au platit cotizatia, si tot gaseau un pretext, ca doar nu era sa-i lase inscrisi in convocator, si sa voteze, la comanda, cu Cibu! Pai, vine Cibu sa-i vinda castraveti, de-astia, masluiti, gradinarului Sabau?! Mai, tata, presedintele PNL este profesor doctor docent, in operarea listelor, in asa fel, incit sa intre cine trebuie, si sa voteze ce trebuie! Nu vine un amator intr-ale politicii, sa se joace de-a alterarea rezultatului votului!
Daca a constatat ca nu face treaba nici cu sutele de membri inrolati in armata sa, in stagiu obligatoriu, dictat de patroni apropiati intereselor sale, cum este si el apropiat intereselor lor, Cibu a anuntat, mai nou, ca apropiata Conferinta de alegeri nu este atit de statutara pe cit ar parea, fiindca nu s-au intocmit convocatoarele cu 30 de zile inainte. Si revenim iar la numarat, si la cei care fac numaratoarea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu