Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din anul scolar viitor, semnele distinctive ale elevilor vor fi obligatorii

Ministerul Educatiei a hotarit, in urma cu doua zile, calendarul introducerii semnelor distinctive in unitatile scolare. Legea nr. 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamint prevede ca toti elevii trebuie sa poarte semne distinctive cit sint la scoala: esarfa, ecuson sau uniforma.
Pentru a se asigura ca legea va fi respectata, Ministerul Educatiei a stabilit un calendar cu etapele ce trebuie parcurse pentru implementarea noilor reguli. Intre 15 aprilie si 15 mai Consiliul Reprezentativ al Elevilor, cel al Parintilor, Consiliul Profesoral si conducerea unitatii de invatamint vor discuta si stabili, prin consens, ce semn distinctiv alege scoala. Intre 15 mai si 1 iunie se va completa, in consecinta, Regulamentul de Ordine Interioara al scolii, la capitolul "Drepturile si obligatiile elevilor", iar intre 1 si 15 iunie se vor informa toti parintii si elevii din scoala in legatura cu decizia luata privind semnele distinctive ale unitatii de invatamint si se anunta termenul limita pentru conformare, 15 septembrie.
In luna iulie vor fi informati elevii si parintii din primul an al ciclului de scolarizare in legatura cu decizia privind semnele distinctive ale unitatii de invatamint si se va anunta termenul limita pentru conformare.
Din 15 septembrie, toti elevii vor fi obligati sa poarte aceste semne distinctive.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii