Mergi la conţinutul principal

Dialog social la sediul ITM Brăila

• au participat reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale şi patronale din Brăila • evenimentul a fost organizat în cadrul Campaniei Naționale de informare și conştientizare a prevederilor legii nr. 367/2022 privind dialogul social

 

Zilele acestea, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), a fost  organizată o sesiune de informare şi conştientizare în cadrul Campaniei Naționale de informare si conştientizare a prevederilor Legii nr. 367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare, la care au participat reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale şi patronale.

Potrivit inspectorului șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, în cadrul evenimentului, au fost prezentate modificările legislative referitoare la negocierile colective și s-a răspuns la întrebările adresate de participanți, reprezentanții ITM oferindu-le lămuriri specifice domeniilor de activitate ale acestora (discuția fiind, de fapt, una interactivă).

În deplină concordanță cu drepturile constituţionale, Codul Muncii reglementează domeniul raporturilor de muncă, acesta aplicându-se şi raporturilor de muncă reglementate prin legi speciale, în măsura în care acestea nu conţin dispoziţii specifice derogatorii. Codul Muncii este legea cadru în materie de drepturi individuale şi colective de muncă, care se aplică şi organizaţiilor sindicale şi patronale, inclusiv celor din municipiul și județul Brăila.

Legea nr. 367/2022 privind dialogul social reglementează drepturile şi libertăţile sindicale, respectiv dreptul de asociere/afiliere, de negociere colectivă şi acţiune colectivă, cât şi obligativitatea clauzelor contractelor individuale şi colective de muncă, protecţia individuală a lucrătorilor şi reprezentanţilor lor în exercitarea drepturilor care sunt recunoscute de Codul Muncii la nivelul tuturor angajatorilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro