Mergi la conţinutul principal

Dezvoltatorul cartierului Caporal Muşat criticat de brăileni

• vestea că acelaşi dezvoltator care realizează cartierul rezidenţial de la Caporal Muşat va face o investiţie similară pe terenul fostei fabrici de prelucrare a lemnului PAL, a stârnit o serie de critici din partea brăilenilor • aceştia susţin că la Caporal Muşat ar fi trebuit să trăiască într-o zonă de lux, în schimb, nu au asfalt şi sunt înconjuraţi de praf şi gunoaie • reprezentantul dezvoltatorului susţine că este în grafic şi că ansamblul rezidenţial de la Caporal Muşat va fi gata până la finele anului • sesizări au venit şi din partea unor brăileni care şi-au cumpărat case pe strada Tei din cartierul Vidin • oamenii se plâng că nu sunt racordaţi la utilităţi şi acuză acelaşi grup de firme dezvoltatoare • acolo însă este vorba despre alt dezvoltator imobiliar

 

Faptul că Primăria Brăila şi-a dat girul pentru PUZ-ul realizat de SC Dezimob Invest Group SRL în vederea realizării unui complex rezidenţial în zona unde a funcţionat fosta fabrică de prelucrare a lemnului PAL, i-a revoltat pe unii dintre brăilenii care au cumpărat case în ansamblul rezidenţial de la Caporal Muşat sau cartierul Tei din Vidin. Aceştia au trimis pe adresa redacţiei “Obiectiv - Vocea Brăilei” valuri de comentarii şi sesizări privind mai multe nemulţumiri legate de grupul de firme care a realizat aceste investiţii la Brăila. Mai pe scurt, oamenii se plâng că peste tot investiţiile au fost demarate, însă nu au fost duse şi la bun sfârşit. Mai exact, o parte dintre cititorii noştri au criticat de exemplu, faptul că în cartierului rezidenţial de la Caporal Muşat “dezvoltatorul s-a răzgândit şi nu mai asfaltează” zona. De asemenea, s-au plâns de faptul că există foarte mult praf în zonă şi un şantier în lucru.

Contactat de redactorii noştri, Alexandru Ivan, reprezentantul dezvoltatorului de la ansamblul rezidenţial Caporal Muşat, dar şi al celui care urmează să realizeze cartierul în zona fostei PAL, a dat asigurări că investiţia este în grafic şi că în mod cert va fi încheiată până la finele anului. Acesta a explicat totuşi că unul dintre motivele principale pentru care încă nu au fost asfaltate unele străzi din cartier, se datorează faptului că proprietarii încă nu s-au racordat la reţeaua de gaze. Odată asfaltate străzile, acest lucru va deveni ceva mai dificil.

“În prima jumătate a cartierului sunt toate reţelele trase. Nu s-a asfaltat peste tot pentru că nu s-au branşat toţi proprietarii la gaze. Dacă se asfaltează şi taie cei de la gaze după aceea asfaltul, nu cred că e în regulă. Este de datoria cumpărătorilor să se branşeze la reţeaua de gaze care este trasă deja pe străzi. Iar la cealaltă jumătate, vor fi trase reţele de gaze, curent electric şi apă şi canalizare, anul ăsta, exact cum sunt şi termenii din contract. Din ce ştiu eu, la ora asta nu există niciun contract ieşit din termen cu vreun proprietar de acolo. Anul ăsta cartierul va fi gata”, a afirmat reprezentantul dezvoltatorului.

Cât despre praful şi molozul din zonă, Ivan a precizat că de vină este firma APAN, care nu şi-a mai încheiat partea privind realizarea unui Complex în locul fostei unităţi militare, de vizavi de cartierul nou.

“Este praf pentru că nu s-a asfaltat, dar şi datorită vecinului de la APAN, care a lăsat un morman de gunoi acolo. Problema e destul de delicată, după părerea mea. Noi terminăm casele, dar vizavi ce se întâmplă? Imaginea generală o să fie una proastă. Da. Dar asta pentru că terenul e împărţit în două. Vizavi e o groapă de gunoi, de mormane, cu clădiri care cad peste noi. O să terminăm casele, dar oamenii săracii nu au nicio vină pentru ce este vizavi. Mai există şi drumul dintre cele două zone. Aici e o altă problemă legată de infrastructură, pentru că şi drumul acela trebuie conectat cu drumurile noastre. E destul de delicată situaţia”, a mai adăugat acesta.

 

Probleme şi la cartierul Tei

O altă sesizare a venit pe adresa redacţiei din partea unei locuitoare a complexului rezidenţial care se realizează în cartierul Vidin, pe strada Teiului.

Victoria Labuneti susţine că este vorba despre acelaşi dezvoltator şi se declară total nemulţumită de faptul că nici până în ziua de azi nu are posibilitatea să se racordeze la reţelele de utilităţi, deoarece ţevile de legătură nu au fost trase până în cartier. Mai mult, problema cea mai presantă o reprezintă faptul că nu se poate încălzi cu gaz, iar factura încălzirii cu calorifer electric pe timpul iernii, se ridică la sume colosale.

“Acest dezvoltator a construit cartierul de la Caporalul Muşat, cartierul din Vidin - Str. Teiului , cartierul de vizavi de Grădina Zoologică - depoul de tramvaie şi mai nou cel de la fosta fabrica Pal. S-au făcut nenumărate sesizări către Primărie că aceste cartiere au primit aprobări pe nişte proiecte pompoase care nu au fost respectate, dar nu interesează pe nimeni”, afirmă Labuneti, cu precizarea că zona în care şi-a cumpărat casă arată deplorabil, nu are străzi asfaltate sau măcar pietruite, iar dezvoltatorul “nu îşi asumă că instalaţiile au fost făcute prost sau deloc”. Aceasta l-a vizat în mod direct pe Alexandru Ivan şi a trimis şi fotografii pentru a-şi susţine acuzaţiile.

Întrebat despre sesizările făcute de brăileancă, Alexandru Ivan a precizat că ştie problema, însă nu are nicio implicare, deoarece în cartierul din Vidin este vorba despre un alt dezvoltator.

“Este adevărat că eu am făcut o parte din lucrări. Dar de construcţii, cu firma de construcţii. Nu am legătură cu dezvoltatorul de acolo. Este vorba despre un alt dezvoltator şi nu mă implică cu nimic”, a afirmat Ivan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro