Mergi la conţinutul principal

Despre Revoluție, AUR, partide și Dumnezeu

Este prima oară când nu-i condamn deloc pe cetățenii acestei țări că NU s-au prezentat la urne! Nu-i condamn pentru absenteismul zdrobitor de la aceste alegeri! Nu-i condamn deloc, dar absolut deloc, pentru rezultatele acestui scrutin!

Tot ce s-a întâmplat era previzibil! Inclusiv în străinătate! Dar până la votul românilor din diaspora care au așezat această nouă formațiune Alianța pentru Unirea Românilor tocmai în vârf lângă USR-PLUS și PNL, să analizăm un pic ce s-a întâmplat în țară.

În primul rând, era de așteptat după ultimele luni de teroare, ca mulți cetățeni cu drept de vot să stea în case. De la izbucnirea pandemiei, campania derulată cu insistență pe toate posturile de televiziune a fost una de inducere a panicii, am mai spus lucrul ăsta. De altfel, Laura Ștefan de la Expert Forum a spus-o cu subiect și predicat la TV. ERA DE AȘTEPTAT! Trebuie să ai nervii de oțel să reziști la un asemenea atac mediatic de o perseverență... Ca dovadă, psihologii, psihiatrii nu mai prididesc cu consultațiile. Vă rog să nu mă acuzați cumva că sunt împotriva regulilor de distanțare, a purtatului măștii, a dezinfectatului mâinilor șamd. Asta înseamnă prudență. Am fost și sunt, în schimb, împotriva insuflării continue a panicii, a terorii, a promovării măsurilor absurde, însemnând niște interdicții FĂRĂ SENS! DISCRIMINATORII! Cum altfel poate fi numită închiderea piețelor, câtă vreme mall-urile au fost lăsate să funcționeze în continuare? Cum altfel poate fi numită decizia închiderii școlilor deși Organizația Mondială a Sănătății a indicat clar că nu este o măsură bună nici pentru limitarea răspândirii virusului, dar mai ales pentru sănătatea psiho-emoțională a copiilor. Dacă ne-am fi luat după deontologii de pe la TV, nu mai ieșeam, fraților, deloc din case, nu mai mergeam nicăieri în concediu, nici prin parcuri, nici în vizite la prieteni, nici la rude. NIMIC! De fapt, ce s-a împărțit cu generozitate pe la televiziuni - Covid înseamnă moarte, așadar frica de moarte - a intrat adânc în sufletele unor români. În acest context, nu e de mirare că nu au venit la vot! Adică luni de zile ni s-a predat cu insistență lecția statului în casă și a renunțării la orice plăcere omenească de frica morții, iar dintr-odată, la alegeri, trebuia să înțeleagă tot românul speriat că dacă merge să voteze e ca și când ar face cumpărături. Așa e! Riscul a fost mai mare pentru membrii comisiilor de votare, dar cine să-i mai creadă? Drept dovadă s-au înregistrat deja cazuri de sinucidere în spitale după ce respectivii pacienți au fost diagnosticați cu Covid. Am mai spus-o. În toate protocoalele de tratament sunt administrate medicamente anti-depresive, anti-stres. Oare de ce? Pentru că frica atacă imunitatea și uite așa poți să mori cu zile dacă nu ai nervi de oțel și credință în Dumnezeu, aș adăuga eu.

Al doilea motiv pentru care cetățenii acestei țări au preferat să nu iasă din case a fost frustrarea. Categorii largi de oameni au suferit și suferă în continuare și vor mai suferi de pe urma unor restricții: artiști, actori, sportivi, lucrătorii din industria HORECA, o mulțime de antreprenori care și-au văzut munca de-o viață dusă pe Apa Sâmbetei... Dar cea mai mare frustrare au acumulat-o creștin-ortodocșii practicanți! Așa o campanie de denigrare a Bisericii, a “pupătorilor de moaște”, a jurămintelor pe Biblie, a Sfintei Împărtășanii, n-am mai pomenit de la Referendumul pentru definirea familiei. Dumnezeule, ce reclame macabre, cum au fost demonizați de-a dreptul promotorii căsătoriei DOAR între un bărbat și o femeie. E adevărat, la vremea aceea au fost exagerări și de partea organizatorilor acelui referendum. În fine, ideea este că au votat DA peste 3,5 milioane de români. A interesat pe cineva acest bazin uriaș de voturi care au provenit de la creștini simpatizanți și de Stânga și de Dreapta? Abia acum s-a exprimat public Vasile Dâncu, văzând scorul ireal de mare al AUR, că poate “trebuia mai mult tact în relația cu Biserica”. Nici măcar nu este vorba despre Biserică aici! Este vorba despre un drept constituțional! De fapt, mai multe! Eu, ca cetățean al unui stat de drept, nu accept să-mi fie limitate niște drepturi fundamentale pentru mine. Și nimeni n-ar trebui să accepte îngrădirea nejustificată a unor drepturi fundamentale: accesul la educație, accesul la sănătate, dreptul la liberă exprimare. Pentru ce au murit acei tineri frumoși în decembrie '89? Ați uitat?

Iată de ce o formațiune găunoasă, o pălărie sub care se ascund de-a valma indivizi dubioși, masoni, securiști, dar care a venit dinspre Răsărit, mă refer la AUR, cu un discurs pe placul frustraților, a reușit să intre în Parlament cum a făcut-o USR la alegerile din 2016. A dispărut Nicolicea, Șerban Nicolae dar s-o vedeți acuma pe madam Șoșoancă la tribuna Parlamentului! Jalnic!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro